“KONILIS” Konya’nin Marka Degerine Katki Saglayacak

Konya Il Istatistik Sistemi (KONILIS), Konya Valisi Aydin Nezih Dogan baskanliginda düzenlenen bilgilendirme toplantisinda tanitildi.

 “KONILIS” Konya’nin Marka Degerine Katki Saglayacak
Bir otelde düzenlen toplantiya Konya Valisi Aydin Nezih Dogan, Il Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, merkez ilçe kaymakamlari, kamu-kurum müdürleri katildi. KONILIS projesi hakkinda bilgi veren Vali Aydin Nezih Dogan, sistemin ana esasinin bir ilde kamu hizmeti üreten bütün birimlerin katki verebilecegi bir veri tabani hazirlamak ve bu veri tabaninda çesitli yazilimlarin da destegini alarak ortaya niteliklendirilmis veriler çikarmak oldugunu ifade etti. Projenin kendi içerisinde üç alt projeyle tamamlandigini da vurgulayan Vali Dogan, “Bunlardan bir tanesi web sitesinde görülen veri giris ekrani olarak isaretlenmis alandir. Bu alan kendisine özel sifreler verilmis, yetkilendirilmis kullanicilar tarafindan girilen bir alan. Bu alana kamu kuruluslari yaptiklari hizmetleri belli bir forma, belli bir sekle dönüstürerek giriyorlar. Su ana kadar yaklasik 50 bin form girildi sisteme. 500 bin olabilir, 5 milyon olabilir. Bizim bilgi alt yapimiz mevcut programimiz bu nihaisiz bir biçimde girilecek bilgileri karsilayacak bir alt yapiya sahip. Projenin ikinci bölümü ise analiz giris ekrani olarak karsimizda duran bölüm. Burada da birinci bölümde elde ettigimiz bilgileri özel bir yazilimla analiz etmeye dayaniyor. Üçüncü bölümde ise web sitesidir. Ama sistem bugün her bir kullanici için, her bir kurum için ayrica kendi içerisinde bir Intranet ortamini da içermektedir. Analiz giris ekrani üzerinden hareket eden bir kapali devre bilgi üretim sistemine de sahiptir” dedi.
VATANDASLAR HAZIRLANMIS BILGILERI ULASABILECEK
Sistemin dört ayri noktasinda vatandaslarin hazirlanmis bilgilere erisebildigini aktaran Vali Dogan, “O dört ayri noktadan üç tanesi düsey olarak görülüyor. Hizli arama butonu, kurumlara ve konularina göre arama butonu. Bunlardan herhangi birisiyle içeride hazirlanmis su anda bin ama yakin gelecekte 2 bin 500 civarina çikacak istatistik verilere ulasmak mümkün. Bunlarda asagi yukari 86 birim hazirlanmis durumda. Yani Konya’da kamu hizmeti üreten 86 birimimiz bu bilgileri hazirlamis durumda. Dördüncü giris noktamizda sürekli degisen sayfamiz var. Bu sayfada gelen bilgiyi gördügünüzde onun üzerine tikladiginizda da yine o bilginin arkadaki bölüme ulasabiliyorsunuz” diye konustu.
BU SISTEM KONYA’NIN MARKA DEGERINE KATKI SAGLAR
Bilginin daima bir güç oldugunu dile getiren Vali Dogan, “Bir yerde hazirlanmis dogru bilgi varsa o bir güçtür. Bu güç insanlara çesitli açilardan faydali olabilir. Ama önce biz kamu görevlilerine bir temel sorumluluk düsüyor. Biz bulundugumuz alani yaptigimiz kamu hizmetini dogru tariflememiz lazim. Bu tamamen daire müdürü arkadaslarin, kaymakam arkadaslarin il valisi olarak benim akil yürütme biçimimizin bir yansimasidir. Daha iyi akil yürütürsek, daha iyi yansilamalar yürütebiliriz. Konya’nin marka degerine bir katki saglar bu sistem. Çünkü Türkiye’de bu ölçekte ilk projedir bu. Business Intelligence, bu yazilimin kamu hizmetinde kullanilmasi açisindan da dünyada bir ilktir bu” dedi.
YATIRIMCILAR IÇIN KILAVUZ
Konya’ya yatirim yapmak isteyenler için birer tane yazilim kilavuzu da hazirlandigini belirten Vali Dogan, “Ben Konya’ya yatirim yapmak istiyorum, bir kisi Konya’da sanayi sektörü açisindan hizmetler ve tarim sektörü açisindan nereye yatirim yapabilir buna iliskin birer tane yazilim kilavuzu hazirliyoruz. Yatirim kilavuzu hazirliklari önemli ölçüde bitti. Böyle bir yatirim il düzeyinde bir yatirim kilavuzuna sahip olma çesitli sektörler bakimindan ve bunlarinda altinda bir yazilim destegi saglamis olmak bakimindan bizim bilgimiz çerçevesinde Konya’da ilk olacak diye biliyoruz” seklinde konustu.
Vali Dogan, KONILIS verilerine www.konya.gov.tr, www.mevka.org.tr ve www.investinkonya.org.tr internet adreslerinde ulasilabilecegini sözlerine ekledi.
Kaynak: IHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284