Konkordato Uygulamacıları Ve Konkordato Komiserliği Sertifika Eğitimi Verilecek

Karaman Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası tarafından düzenlenecek olan Konkordato Uygulayıcıları Bilgilendirme ve Konkordato Komiserliği sertifika programı 10 Kasım Cumartesi günü yapılacak. Programa katılmak isteyenler için son başvuru tarihi ise 6 Kasım Salı olarak açıklandı.

Konkordato Uygulamacıları Ve Konkordato Komiserliği Sertifika Eğitimi Verilecek

İcra İflas Hukuku Konkordato Bilgilendirme eğitimi Av. Aslı Gürgen, Konkordato Proje Uygulama eğitimi ise SMMM Hüsnü Akyüz tarafından verilecek.

Eğitime katılacaklardan Mali müşavirler 550, Avukat, İnşaat, ziraat, makine ve gıda mühendisleri gibi diğer meslek erbabı 650, Konkordato uygulamacıları 950 liralık ücreti nakit ya da kredi kartı ile Karaman SMMM Odasına ödeyecek.

Konuyla ilgili olarak Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Umut Aydın yaptığı açıklamada, “Son günlerde birçok şirketin konkordato ilan etmesinin ardından konkordato komiseri nedir nasıl olunur sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Herhangi bir sebepten dolayı işleri bozulmuş, ödeme gücünü belli ölçüde kaybedip mali durumu bozulmuş iyi niyetli ve dürüst borçluları korumak amacını taşıyan kuruma konkordato denilmektedir. Konkordato komiseri de bu kuruma bağlı olarak çalışmaktadır. Konkordato komiseri, konkordato anlaşmaların yapılabilmesi ve ticaret mahkemelerindeki bu işlemlerin yürütülmesinden sorumlu kişidir. 2 Haziran tarihinde Resmi Gazetede Adalet Bakanlığı tarafından “Konkordato Komiserinin Niteliklerine ve Alacaklılar Kurulunun Zorunlu Olarak Oluşturulmasına Dair Yönetmelik” yayımlanmış olup, Yönetmeliğe göre dört yıllık lisans mezunu, bu işten anlayan herkes konkordato komiseri olarak atanabileceği, şirketin büyüklüğüne bağlı olarak aynı şirkete 3 komiser atanabilecek ve bir kişi aynı anda en fazla 5 şirkette komiserlik yapabilecektir. Maaşları mahkeme tarafından belirlenen ve şirketlerin büyüklüğüne bağlı olarak değişim gösteren konkordato komiserlerinin aylık en az gelirleri 4.000-5000 TL’dir. Güncel Konkordato uygulamalarında Mahkemeler, şirketin mühlet süresince denetimi maksadıyla konkordato talep eden firmalara genel olarak  1 Adet Hukukçu, 1 Adet Mali, 1 adette sektörden uzman (İnşaat Müh., Ziraat Müh., Makine Müh., Gıda Mühendisi v.b.) bir komiser atamaktadır. Ortalama bu kişilere ödenecek ücretler yaklaşık olarak 4.500-5.000 TL düzeyindedir. Ayrıca konkordato işlemlerinin yeni bir uygulama olması sebebiyle, gerçekte bu konuya ihtiyaç duyan veya bu kurumun işletmelerine sağlayacağı faydaları öğrenmek isteyen işletmelerin de bilgilendirilmesi kapsamında bir seminer gibi değerlendirilebileceği, bu eğitime konkordato kapsamı ve uygulamaları konusunda şirketlerin de katılımı mümkün olacaktır” dendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284