Konuk; Bu Ülkenin Evlatlari Olarak Ögretmenlerimize Borçluyuz

Ilimiz Milletvekili ve Pankobirlik Genel Baskani Recep Konuk, 24 Kasim Ögretmenler Günü dolayisiyla yayinladigi kutlama mesajinda, “Makami mevkii, isi gücü her ne olursa olsun hepimiz hem birey olarak hem de dünya milletler ailesi arasinda hizli adimlarla ilerleyen bir ülkenin evlatlari olarak ögretmenlerimize karsi borçluyuz” dedi.

Konuk; Bu Ülkenin Evlatlari Olarak Ögretmenlerimize Borçluyuz

24 Kasim Ögretmenler Günü nedeniyle kutlama mesaji yayinlayan AK Parti Karaman Milletvekili ve Pankobirlik Genel Baskani Recep Konuk, “Hem bireysel olarak hem de millet olarak bugün ulastigimiz seviyede en büyük pay süphesiz ögretmenlerimizindir ve istikbalimizin sekillenmesinde de en büyük hisse yine onlara ait olacaktir” dedi.
“Aile ocagindan çikip hayat yolculugundaki ilk adimlarimizi hepimiz okulda ve ögretmenlerimizin rehberliginde attik” diyen AK Parti Karaman Milletvekili ve Pankobirlik Genel Baskani Konuk, 24 Kasim Ögretmenler Günü mesajinda sunlari söyledi;
“Hem tek tek bu ülkenin evlatlarinin gelecegi hem de millet olarak istikbalimiz okullarda ve ögretmenlerimizin elinde sekillendi, sekilleniyor, sekillenecek. Okullar ve ögretmenlerimiz evlatlarimizi ve gençlerimizi hayata ve gelecege hazirlarken sergiledikleri özverili gayret ile sadece onlara bilgi ve bilgiye ulasmanin anahtarini sunmuyor. Onlar mesuliyetini üstlendikleri bir nesli ve nesilleri sosyal hayata, is hayatina hazirliyor, birlikte yasamanin temel kaidelerine rehberlik ediyor, üretimden tüketime, çalisma kültüründen dünya ufkumuza kadar bir bütün olarak gelecegimizi sekillendiriyor, gelecekte yasayacagimiz ülkenin temelleri okullarda ögretmenlerimiz tarafindan atiliyor. Yaptigimiz is, bulundugumuz makam ve mevki her ne olursa olsun hepimizi birlestiren bir husus var, hepimiz ögretmenlerimizin rahle-i tedrisatindan geçtik. Hepimizin ögretmeni, ögretmenleri oldu. Bu ülkenin ögretmenlerinin su veya bu sebeple sefkat elini uzatamadigi istisnalari disinda yasli, genç, çocuk, bugün hayatta olan olmayan bütün evlatlarinin yolu okuldan geçti. O okullari kuru binadan sefkat, bilim ve irfan yuvalarina dönüstüren ögretmenlerimizin özverili gayretiydi, gayretidir. O okullarda ögretmenlerimizden sadece bilgi almadik, sosyal hayatin temel degerlerini de onlardan ögrendik. Okulla aile çatisinin yani sira, vatan çatisinin altinda yerimiz oldugunu ögrendik, ögretmenle ana-baba disinda da sadece aklimiza degil kalbimize de hitap edenlerin olabilecegini kesfettik.”
ÖGRETMENLERIMIZE BORÇLUYUZ
Makami mevkii, isi gücü her ne olursa olsun hepimiz hem birey olarak hem de dünya milletler ailesi arasinda hizli adimlarla ilerleyen bir ülkenin evlatlari olarak ögretmenlerimize karsi borçlu oldugumuzu vurgulayan Konuk, mesajini su sözlerle bitirdi;
“Üzerimizde hakki ve emegi olan kendi ögretmenlerimize karsi nasil saygi duyuyor, minnet duygulari tasiyorsak, istikbalimizi sekillendiren bugünün egitim neferlerine, tecrübelisiyle genciyle tüm ögretmenlerimize de millet olarak ayni saygiyi duyuyor ve ayni minnet duygusunu besliyoruz. “Bana bir harf ögretenin kirk yil kölesi olurum” diyen bir medeniyetin evlatlari olarak, meslegi ve makami bugün her ne olursa olsun bizler, ögretmenlerimize karsi hiç ödenmeyen, ödenmeyecek olan bir borçluluk hali içindeyiz. Bu borçluluk duygusu sadece kendi ögretmenlerimize karsi hissedilen bir duygu degildir. Biz, kendi ögretmenlerimizin sahsinda tüm ögretmenlerimize karsi ayni degeri veriyor, ayni saygiyi duyuyor ve ayni minnet duygusunu tasiyoruz. Çünkü biz sunu biliyor ve suna inaniyoruz; ögretmenlerimiz, hizli adimlarla gelecege kosan bir dünyada, ülkemizin çaga ayak uydurmasi, milletimizin çagdas uygarlik seviyesine ulasmasi ve ülkemizin bilgili, yetismis, donanimli nesillerin elinde maddi ve manevi kalkinma hedefini gerçeklestirebilmesi için tarihi bir görevi basariyla ifa etmislerdir. Ögretmenlerimiz bu görevlerini gelecek nesiller ve Türkiye’nin gelecegi için de eksiksiz yerine getirmeye devam etmektedirler. Evlatlarimiz ve gençlerimizin egitimi söz konusu olunca hiçbir maddi ve manevi zorluk karsisinda geri adim atmadiklarina tarihimizin sahitlik ettigi ögretmenlerimizin bu gayret ve kararliligi yarinin daha güçlü, daha üretken, daha itibarli, daha kudretli Türkiye’sinin de teminatidir. Bu duygularla, ülkemizin her alanda ilerlemesine katki saglamis ve saglamaya devam eden ögretmenlerimize saygi ve takdir duygularimizi ifade ediyorum. Bir egitim neferi olarak çiktiklari yolda görevleri basinda teröre hedef olan sehit ögretmenlerimiz basta olmak üzere, ebediyete intikal etmis tüm ögretmenlerimizi rahmet ve minnetle aniyor, Türkiye’nin dört bir yanina bilim isigini götüren ögretmenlerimize olan inancimizi, saygimizi ve destegimizi ifade ederek 24 Kasim Ögretmenler Gününü kutluyorum.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284