Konuk: Emaneti Tasiyan Gençlerimizle Gururlaniyoruz

AK Parti Karaman Milletvekili Adayi Recep Konuk, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami mesaji yayinladi.

 Konuk: Emaneti Tasiyan Gençlerimizle Gururlaniyoruz

19 Mayis Gençlik ve Spor Bayrami nedeniyle kutlama mesaji yayinlayan AK Parti Karaman Milletvekili Adayi Recep Konuk, “Millet hissiyatini temsilden baska gayesi olmayan AK Parti olarak, gelecek genç nesiller için istikbali garantide, istiklalini güçlü ekonomisi ve standardi yükselmis demokrasisi ile dünya milletler ailesi arasinda edindigi saygin ve kudretli konumuyla taçlandirmis bir Türkiye için çalismaya ve üretmeye devam ediyoruz” dedi.

Konuk mesajinda sunlari söyledi;
“Milli Bayramlar, bizim millet olarak baglarimizi güçlendiren bir tarihi anin ve o anin yüklendigi anlamin mana kazandigi özel ve özellikli günlerdir. Bu özel ve özellikli günler ya ifade ettikleri bir baslangiç ya hep birlikte ulasilan bir zafer, elde edilen basari veya elbirligi ile ulasilan sonucun tüm mana bütünlügüyle nesilden nesle millet hafizasinda tasinmasina vesile olan günlerdir. Biz millet olarak, her milli bayramda hep birlikte yeniden o güne döner, o günlerin yüklendigi mana bütünlügünü yeniden idrak eder ve milletimizin yasadiklarindan ve omuz omuza vererek ortaya konulan irade ile basardiklarindan, birbirimize tekrar kenetlenmek, zorluklari asmak ve yeni hedeflere yürümek için ilham ve güç aliriz.
Bu anlamda 19 Mayis, herkesin son bekledigi bir dönemde milletimizin yeni ve güçlü bir baslangiç yaptigi tarihtir. Parlak bir gelecege, istiklale ve istikbale adim attigi tarihtir. Millet olarak son beklentisini sonlandirip, gelecege adim attigimiz tarih yolculugunun baslangicidir. 16 Mayis 1919’da isgal altindaki Istanbul’dan yola çikip, Mustafa Kemal ile birlikte Bandirma Vapurunda bulunanlarin 19 Mayis’ta Samsun’a ayak basmasiyla millet olarak yeni bir baslangiç yaptik. Hürriyet mesalesini o gün atesledik. Türk milletinin istiklaline ve istikbaline sahip çikma iradesini temsil eden o isik Anadolu’nun tamamini aydinlatti. Samsun’dan yola çikan mesale varliklisi yoksulu, okumusu okumamisi, köylüsü kentlisi, kuzeylisi güneylisi, dogulusu batilisi herkese ve her kesime bayraktarlik etti, nesep mesrep, kök köken farki gözetmeden arkasinda milyonlarin yer aldigi bir yolculuk yapti Anadolu’da. Ve o yolculuk Izmir’de zaferle noktalandi.”
96 YILDIR GÖNLÜMÜZ VE ZIHNIMIZ HEP GENÇ-
Bedeni genç olanlar kadar, zihni ve idraki genç olanlara sesleyen AK Parti Karaman Milletvekili Adayi Recep Konuk, mesajini söyle sürdürdü;
“Nefesi kuvvetli, bilegi güçlü, kararli, idraki tam millet evlatlarinin gerçeklestirdigi o yolculugun sonunda kurulan genç Cumhuriyetimiz kazanilan istiklali ve istikbalini gençlere emanet etti. Samsun’da vücut bulan iradenin hep diri hep genç kalmasi, mücadele azminin gelecek kusaklarda da var olmasi için, o baslangiç Türk Gençligine bayram olarak ithaf edildi.
Milletçe ve millet hissiyatini siyasete tasimayi siyasetteki varlik sebebi kabul eden AK PARTI olarak 96 yil önce çiktigimiz o yolculukta, Istiklal Harbi meydanlarinda neyin pesinde oldugumuzun tam idrakinde verdigimiz kararli mücadeleyi, 96 yildir oldugu gibi gönlümüz ve zihnimiz hep genç, nefesimiz kuvvetli, bilegimiz güçlü olarak istiklal ve istikbal için sürdürüyoruz. Millet hissiyatini temsilinden baska gayesi olmayan AK PARTI olarak tarihten çikardigimiz dersle düsüncede ve icraatta hep genç kalarak, dinamik biçimde, mücadele azmi ve kararliligindan hiçbir sey kaybetmeden ve asla yilginliga düsmeden gelecek genç nesiller için istikbali garantide, istiklalini güçlü ekonomisi ve standardi yükselmis demokrasisi, dünya milletler ailesi arasinda edindigi saygin ve kudretli konumuyla taçlandirmis bir Türkiye için çalismaya ve üretmeye devam ediyoruz.”
EMANETI TASIYAN GENÇLERIMIZLE GURURLANIYORUZ-
“Siyasete getirdigi yaklasim ve tarz-i siyaseti ile ülkemizin en genç partisi olan AK PARTI olarak biz, emaneti tasiyan gençlerimizin basarilariyla gururlaniyor, daha fazla destegi ve daha fazla imkâni hak ettiklerine inaniyoruz” diyen Recep Konuk, Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayrami mesajini su sözlerle tamamladi;
“Çünkü biz sunu biliyoruz ve sunun idrakindeyiz; fiziken de bedenen de zihnen de yaslanan bir dünyada bizim en büyük gücümüz gençligimiz ve gençlerimizdir. Gençlerimizin ve gençligimizin enerjisiyle, gençlerimizin genis ufku ve onlarin genç bakisiyla daha müreffeh, daha güçlü, daha saygin bir gelecek insa etmek elimizdedir. Bir sartla, tipki Samsun’dan baslayan istiklal ve istikbal yürüyüsündeki gibi gençlerimizin bir biriyle omuz omuza yürümesini saglayarak. Hiçbir gencimizin enerjisini ve kabiliyetini dislamayarak. Onlarin bir birine omuz vurmasina neden olan istismara açik zeminleri ortadan kaldirarak. Onlarin yasadigi ve yasayacagi ortamlardan ve ülkemizden sebebi ve sonucu her ne olursa olsun aci, hüzün, keder ve hayal kirikligina sebep olan kardesi kardese düsman eden batakliklari kurutarak.
Biz sunu biliyor suna inaniyoruz, bizim ülkemizin ne sokak köselerinde, ne tarlada, ne bagda, ne okul ne fabrika kapilarinda, ne dagda ne bayirda bir tek evladimizi bile kaybetme, bir tek evladimizin enerjisinden bile yararlanmama, bir tek evladimizin kabiliyetini bile köreltme lüksümüz yoktur. Çünkü biz bu ülkenin evlatlarinin enerjilerini bosa harcamadiginda, birbirlerinin degil dünyanin karsisinda durduklarinda neleri basarabileceginin, destek saglandiginda neleri alt edebileceginin sahidiyiz.
Bu duygu ve düsüncelerle 96 yil önce Samsun’da hürriyet atesini yakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, milletimizin istiklal ve istikbal yolculugunda ona eslik eden silah arkadaslarini, yokluk ve yoksulluk içinde verdigi mücadeleden birlige ve birbirlerine sarilarak zaferle çikan ecdadimizi ve aziz sehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle aniyorum. Suur, idrak ve nitelikleri ile gurur kaynagimiz olan ve en büyük zenginligimiz olarak gördügümüz, Cumhuriyetimizi yasatma ve yüceltme mesuliyetini tevdi ettigimiz, gelecegimizin teminati gençlerimizin ve tüm milletimizin Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramini kutluyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284