Konuk; Karaman’a Gida Vadisi

Ramazan Ayinin son günlerinde Karaman, AK Parti hareketliligine sahne oldu. Ramazan ayinin son hafta sonunda Ekonomi Bakani Nihat Zeybekçi Karaman’a bir ziyarette bulunurken, AK Parti Karman Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Seker ile Il Baskani Nazmi Ünlü ve Karaman AK Parti Teskilati Ramazan’in son haftasinin ilk gününü Ermenek’e gerçeklestirdikleri tesekkür ziyaretleriyle karsilarken, Kadir Gecesinde de Sariveliler’de hemserileriyle kucaklastilar.

Konuk; Karaman’a Gida Vadisi

Ekonomi Bakani Nihat Zeybekçi’nin Karaman’i ziyaretiyle baslayan AK Parti’deki hareketlilik hafta basinda Taseli Bölgesine gerçeklestirilen ve Ermenek, Basyayla, Sariveliler’i kapsayan ziyaretlerle zirve yapti. Ekonomi Bakani Nihat Zeybekçi Karaman’da yapilabilecekleri yerinde istisare etmek üzere 12 Haziran Pazar günü aksam saatlerinde karayolu ile Karaman’a gelirken, kendisine üst düzey Bakanlik bürokratlari da eslik etti. Bakan Zeybekçi Karaman girisinde Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Seker ile birlikte Vali Murat Koca, Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan’in yani sira coskulu bir kalabalik tarafindan karsilanirken ilk ziyaretini Karaman Valiligine gerçeklestirdi. Vali Koca Ile bürokratlardan ilin sorunlari ve talepleri ile ilde yürütülen projeler hakkinda bilgi alan Bakan Zeybekçi, Valilik ziyaretinin ardindan Karaman Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan’i makaminda ziyaret etti. Iftar yemeginde AK Parti Karaman Il Teskilati ile birlikte olan Ekonomi Balani Nihat Zeybekçi, iftardan sonra ise Tartan Konaginda Karman Milletvekilleri Recep Konuk Recep Seker ve AK Parti Il Baskani Nazmi Ünlü, Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan‘inda katilimiyla Karaman Sanayi ve Ticaret Odasi Baskani Mustafa Toktay ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Karaman Ekonomisinin durumunu ve yapilabilecekleri istisare etti.
Sanayi ve Ticaret Odasi yetkililerinin ve is adamlarinin beklentilerini dile getirmesinden sonra söz alan Karaman Milletvekili Recep Seker, AK Parti olarak Karaman’a büyük hizmetler gerçeklestirdiklerini önümüzdeki dönemde de bu hizmetleri arttirarak sürdürmeyi arzu ettiklerini söylerken, Karaman’in güçlü bir sanayi altyapisina sahip oldugunu, Karaman Sanayisinin tecrübe ve birikimi ile daha büyük hedefleri gerçeklestirebilecegini vurgulayan AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk ise “Karaman’in Merkezde olacagi bir Gida Vadisi’ni bölgeye kazandirmak için çalismalarin bu dönemde baslayacagini” söyledi.
Gida Vadisi projesinin kendisini heyecanlandirdigini ifade eden Bakan Zeybekçi, bu projenin Serbest Bölge ile taçlandirilmasi gerektigini belirterek Ekonomi Bakanligi olarak Karaman’a bir Serbest Bölge kurulmasi için çalismalari baslatacaklarini söyledi. Karsilikli sohbet havasinda geçen toplantida, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, AK Parti’nin ekonomi programinin merkezinde Karaman’in ve Karaman gibi Anadolu sehirlerinin oldugunu vurguladigi konusmasinda özetle sunlari söyledi;
“AK Parti hükümetleri milletimizin önüne bir hedef koydu. Büyük bir hedef koydu. Daha müreffeh, daha güçlü, daha itibarli bir Türkiye’yi tarif eden bu hedefin adina da 2023 vizyonu dedi. Bu vizyonun içinde ihracatin 500 milyar dolara ulasmasi, kisi basina milli gelirin 25 bin dolari asmasi gibi somut, gerçeklestirilebilir hedefler var. Biz sunu biliyoruz, Karaman’in ihracati 4’e 5’e katlanacak ki, Türkiye 2023 hedefine ulasabilsin. Karaman ekonomisi 3, 4 kat büyüyecek ki Türkiye 2 Trilyon Dolarlik Gayri Safi yurt Içi Hasila hedefine ulasabilsin. Yani Karaman’in potansiyeli harekete geçecek ki, Türkiye hedefe ulasabilsin.
Biz gelecegin büyük Türkiye’sinin yolunun Anadolu’dan geçtigine inanan bir siyasi heyetiz. Biz Anadolu’ya Anadolu insanina, Anadolu sermayesine inanan, Anadolu’nun kabiliyetlerine güvenen bir siyasi heyetiz. Anadolu harekete geçmeden, Anadolu üretmeden Türkiye büyümez, büyüyemez. AK Parti öncesini hatirlarsiniz. Her seçim öncesi partiler ekonomi programlarini adinin içinde Türkiye olan ancak Istanbul sermayesini temsil eden bir dernekte açiklarlardi. O dernek o partinin ekonomik vaatlerine onay verirse bir kisim medya da ekonomi uçacak, kaçacak, Türkiye zengin olacak diye haberler yapar onay alan parti ya da partilere destek verirdi. Yani bir nevi cambaza bak oyunu oynanirdi. Siyasi partilerin ekonomik vaatleri Karaman’da, Konya’da, Antep’te, Kayseri’de, Denizli’de, Aksaray’da konusulmaz, konusulamazdi bile. Hatta partiler nasil bir yatirim ortamini, nasil bir tesvik sistemini tahayyül ettiklerini milletle paylasmazlardi bile. O dernegin o salonundaki ikiyüz üç yüz kisiye begendirdin mi islem tamamdi. Bunu kim degistirdi? AK Parti. AK Parti Ekonomi politikalarini da ekonomi programlarini da adinin içinde Türkiye olan ancak Türkiye’yi degil üç bes ildeki büyük sermayeyi temsil eden o dernegin tekelinden kurtardi, Anadolu’ya açti, Anadolu’yu ekonomi politikalarinin, ekonomik programlarin merkezine tasidi.
AK Parti tüm siyasi partilerden farklidir. Bizim farkimiz o seksen yillik Anadolu’nun zenginliklerini merkez sermayeye tasiyan hortum düzenini yikip Anadolu’yu da ekonominin asli figürü haline getiren yeni bir ekonomik düzeni cesurca ve kararlilikla insa etmemizdir. Anadolu’nun ekonomin merkezine gelmesi, Anadolu eksenli bir yeni ekonomik düzenin kurulmasinin üzerinden çok zaman geçmedi, ama bu yeni düzenin Anadolu’daki etkisi büyük oldu. Anadolu insani, Anadolu sermayesi bugün kazanimlarini kaybetmeme kararliligindadir. Merkezi Anadolu’nun dört bir tarafi olan çok merkezli yeni bir ekonomik yapiyi insa etme kararliligindadir. Anadolu sanayisinin, isadaminin dünkü talepleri günlük dertler için çareler iken bugün 15-20 hatta 50 yil sonrasina yönelik vizyoner taleplerdir. Mesela Karaman’i KOP gida vadisinin en önemli merkezlerinden biri haline getirecek talep, yine bölgesel Turizm
Havzasi talebimiz hem il sinirlarinin ötesinde hem de bu ilin belki 50-60 yil sonrasini kurtarmayi planlayan taleplerdir.”
Konusmalardan sonra Ekonomi Bakani Zeybekçi’nin bir degerlendirme yaptigi toplanti sicak sohbetlerle sahura kadar sürerken, Pazartesi günü Bakan Zeybekçi’yi Ankara’ya ugurlayan AK Parti Heyeti sabahin erken saatlerinde Taseli Bölgesine tesekkür ziyaretinde bulunmak için yola çikti. Pazartesi gününü Ermenek, Basyayla ve yakin köylerinde geçiren AK Parti Heyeti, Kadir Gecesi’nde ise Sariveliler’de idi. Sariveliler’de AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk ve Recep Seker ile birlikte AK Parti Karaman Il Baskani Nazmi Ünlü, Basyayla Belediye Baskani Serafettin Bulgurcu, Sariveliler Kaymakami Ali Öner, Sariveliler Belediye Baskani Hayri Samur ve Il Genel Meclis Üyeleri, Ilçe Baskanlari, Daire Amirlerinden olusan heyetle yaklasik 2 bin Kisinin katilimiyla iftar gerçeklestiren AK Parti Heyetinin Taseli Bölgesine gerçeklestirdigi tesekkür ziyareti oldukça renkli anlara sahne olurken, seçimden sonra bölgeye ilk ziyaretlerini birlikte yapan Milletvekilleri Konuk ve Seker bölge halkindan yogun ilgi gördü.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284