Konuk: Türkiye’nin Üniter Yapısı Anayasa’nın Güvencesi Altındadır

Karaman Mutlular Derneğini ziyaret ederek dernek üyeleriyle bir araya gelen AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, burada da anayasa değişikliğini anlatmaya devam etti.

Konuk: Türkiye’nin Üniter Yapısı Anayasa’nın Güvencesi Altındadır

Eyalet sistemine geçilecek denilerek milletin kafasını karıştırmaya çalıştıklarını ifade eden Konuk, “Biz rejimi değil sistemi değiştiriyoruz. Almanya parlamenter sistem ama orada eyaletler var. Üniter yapı ya da eyalet sistemi parlamenter sistemle, başkanlık sistemiyle alakalı değil, devletin tercihidir. Türkiye sistemini belirlemiş, üniter yapı olacak demiş. Bunu kim nasıl değiştirecek. Anayasanın ilk dört maddesi değiştirilmiyor. Üniter yapı kararname ile değişmez, değişemez. Türkiye’nin üniter yapısı Anayasa’nın güvencesi altındadır. Türkiye doğru bir yolda ilerliyor. Şunu da belirtelim, bu yolu Sayın Devlet Bahçeli açtı. Allah razı olsun. Ahir ömrünün en iyi işini yaptı. Bahçeli sistemin işlemediğini tecrübeyle biliyor. O yüzden teklif etti. Bir kez daha huzurunuzda Sayın Bahçeli’ye teşekkür ediyorum. MHP’li Başkanlarla görüşüyoruz onlarda sahada çalışıyorlar. Bu birlikten Türkiye kazançlı çıkacaktır” dedi.

‘EVET’ DİYEREK TÜRKİYE’NİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ

Sistemin sağlıklı işlemediğini ve yaşanan uyuşmazlıkların darbe girişimleriyle sonuçlandığını belirten Recep Konuk, “Bu darbelerden nemalananlar ise yabancı devletler oluyor. Darbeler hükümetin değişmesiyle sonuçlanmıyor bu ülkenin kaynağının başkalarına akmasıyla sonuçlanıyor. Bu da ülkemizin ekonomik anlamda güçlenmesinin önüne geçiyor. Asıl amaçladıkları da bu zaten. Türkiye güçlenmesin, büyümesin istiyorlar. İşte 16 Nisan’da milletimiz ‘Evet’ diyecek, Türkiye gelişecek, Türkiye ileri gidecek, bunu milletimiz görüyor, referandumla neyi oyladığımızı biliyor. Türkiye gelişiyor, Avrupa bunun için karın ağrısı yaşıyor. Güneş balçıkla sıvanmaz, ‘Evet’ diyerek Türkiye’nin önündeki engelleri kaldıracağız, 17 Nisan sabahı ‘Evet’ ile daha büyük bir Türkiye’ye uyanacağız” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284