Konuk Ve Seker Meclise Kayda Gittiler, Toplu Konut Sorununu Çözüp Döndüler

Toplu Konut Idaresi (TOKI) ve Basyayla Belediyesi isbirligi ile ilçede yapilan 48 konutun satisina iliskin geri ödeme sartlari yeniden belirlendi. Hak sahiplerinin geri ödeme kosullarina iliskin taleplerini Ankara’ya tasiyan Il Genel Meclis Üyeleri ve AK Parti Basyayla Ilçe Baskani Ahmet Ipek, kuralari çekilen konutlarin geri ödeme taksit sayisinin yeniden degerlendirme sonucu 180 aydan 240 aya yükseltildigini açikladi. Müjdeli haberi belediye baskani ile paylasan Ipek, bölge halkinin talepleriyle yakindan ilgilenen AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Seker’e de tesekkür etti. Görüsmelerde ayrica TOKI’nin bölgede emekliler için 500 konut yapimina iliskin söz alinarak programa alinmasi saglandi. Bu sayinin talebe göre degerlendirilerek artirilabilecegi de belirtildi.

Konuk Ve Seker Meclise Kayda Gittiler, Toplu Konut Sorununu Çözüp Döndüler

(TOKI) Toplu Konut Idaresi’nin Basyayla Belediyesi isbirliginde gelistirdigi Basyayla Toplu Konut Projesinde Konut Belirleme Kurasi sonucu hak sahipleri belirlenmis, kura çekilisi sirasinda da konut satis bedelleri yüksek bulunarak hak sahiplerinin belediyeye verdikleri dilekçelerle satis sartlarinin yeniden degerlendirilmesi istenmisti. Hak sahiplerinin talepleri üzerine konuyu Ankara’ya tasiyan Il Genel Meclis Üyeleri Ali Kizilkan, Ömer Dikici ve AK Parti Basyayla Ilçe Baskani Ahmet Ipek hak sahiplerinin taleplerini AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Seker’e ileterek bölge halkinin sosyal ve ekonomik durumlarinin da göz önüne alinarak ödeme kosullari ile ilgili problemlerin çözümü konusunda kendilerine destek olmalarini istediler. Konuyla yakindan ilgilenen Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Seker, Il Genel Meclis Üyeleri ve Ilçe Baskani ile birlikte önce TOKI Finansman Daire Baskani Ayhan Karaca ile görüstü. Burada yapilan görüsme ve degerlendirmelerin ardindan TOKI Baskani Ergün Turan’i ziyaret eden vekiller ve beraberindekiler söz konusu konutlarin satis sartlarinin yeniden düzenlenmesi konusunda görüsmeler gerçeklestirdi. Yapilan degerlendirmeler sonucu Ermenek ilçesindeki Ermenek Toplu Konut Projesinde yapilan indirim ve yine Basyayla bölge halkinin durumlari da degerlendirilerek Basyayla Toplu Konut Projesinin 180 ay olan geri ödeme taksit sayisinin 240 aya yükseltilmesi kararlastirildi. Görüsmelerde ayrica evi olmayan emeklilerin ev sahibi olmasi için bölge halkindan talep gelmesi durumunda 500 konut yapilmasi ve bu sayinin talebe göre artirilabilecegi de görüsülerek programa alinmasi saglandi.
Ankara’da kendilerini ziyaret ederek bölge halkinin taleplerini AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Seker’e ilettiklerini, vekillerle birlikte gerçeklestirdikleri ziyaret ve görüsmelerle Basyayla Toplu Konut Projesinde 180 ay olan geri ödeme taksit sayisinin 240 aya yükseltilmesinin hak sahiplerini önemli ölçüde rahatlatacagini ifade eden AK Parti Basyayla Ilçe Baskani Ahmet Ipek, Milletvekilleri Konuk ve Seker’e tesekkür etti. Ipek konuyla ilgili müjdeli haberi Basyayla Belediye Baskani Serafettin Bulgurcu’ya da Ankara’da iken ulastirdi.
Mazbatalarini alir almaz çalismalara kaldiklari yerden devam ettiklerini belirten AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk da yaptigi açiklamada sunlari söyledi. “Biz 7 Haziran seçimlerinin ardindan mecliste komisyonlar kurulmamis olmasina, koalisyon hükümeti kurulamamasina ragmen Karaman’in islerinin gecikmemesi için bahane üretmedik, is üretme gayretinde olduk. Karaman’in projelerinin takipçisi olduk, meselelere çözüm üretmeye çalistik. 1 Kasim seçimleriyle birlikte bölge halkinin taleplerinin degerlendirilmesi konusunda da çalismalarimiza kaldigimiz yerden devam ediyoruz. Bu anlamda seçim kampanya döneminde bütün ilçe ve köylerimizi ziyaret ederek bölge halkinin taleplerini not ettik. Simdi bu taleplerin degerlendirilmesi ve sonuca kavusturulmasi için çaba sarf ediyoruz. Bunlardan biri de Taseli bölgemizde yer alan Basyayla ilçemizde TOKI ve Belediye isbirliginde gerçeklestirilen ve kura çekilisiyle hak sahipleri belirlenen Basyayla Toplu Konut Projesinin geri ödeme sartlarinin yeniden düzenlenmesi yönündeki taleplerdi. Belediye Baskanimiz, Il Genel Meclis Üyelerimiz ve Ilçe Baskanimizin konu hakkinda bizleri bilgilendirmesi sonucu meselenin çözümü için neler yapabilecegimizi konustuk. Bölge halkinin sosyal ve ekonomik durumu göz önüne alinarak bu konuda TOKI Baskanimizla yaptigimiz görüsmeler sonucu 180 ay olan geri ödeme taksit sayisi 240 aya yükseltilmis ve Ermenek Bölgesindeki Toplu Konut Projesindeki konutlarin fiyatinda da indirim yapilarak bu bölgedeki konut fiyatlarinda denge saglanmistir. TOKI Baskanimizla yaptigimiz görüsmelerin bir baska içerigi de evi olmayan emekliler için TOKI tarafindan bölgede 500 konut yapilmasiyla ilgiliydi ve bu konuda gelecek taleplerin degerlendirilmesiyle sayinin artirilabilecegi sözü alinarak programa alinmasi da saglandi. Böylece seçim beyannamemizde yer alan emeklilere uygun kosullarda yapilacak konut sözüne iliskin de önemli bir adimi atmis olduk. Bizler Karaman Milletvekilleri olarak konuya gösterdikleri hassasiyet, hemsehrilerimizin meselesinin süratle çözümü konusunda sergiledigi irade için TOKI Baskanimiz Sayin Ergün Turan’a ve bölgedeki hemsehrilerimizin meseleleriyle yakindan ilgilenen Belediye Baskanimiza, Il Genel Meclis Üyelerimize ve Ilçe Baskanimiza ayri ayri tesekkür ediyoruz. Bizler 7 Haziran ve 1 Kasim seçimlerinde iki kez emanetini aldigimiz hemsehrilerimizin üzerimize yükledigi sorumlulugun farkindayiz ve önümüzdeki süreçte de var gücümüzle bu sorumlulugun geregini yerine getirme çabasinda olacak, bölgemiz ve ülkemiz için çalismaya devam edecegiz.”
Ak Parti Karaman Milletvekili Recep Seker ise bölge halkinin talepleri ve sorunlarin çözümü için çalismaya devam edeceklerini ifade ederek, “Taseli bölgemizin sosyal ve ekonomik yapisi belli. TOKI bölgede gerçeklestirdigi çalismalarla hemsehrilerimizin uygun ödeme kosullarinda ev sahibi olmasi için gerekli çalismalari gerçeklestirmis ancak konutlarin geri ödeme konusundaki sartlarinin daha da iyilestirilmesi için bölge halkinin talepleri olmustu. Bu konudaki girisimlerimizle TOKI Baskanimizinda konuya gösterdigi duyarlilikla sartlar yeniden gözden geçirildi ve hak sahiplerinin geri ödeme kosullari yeniden düzenlendi. Basta TOKI Baskani Ergün Turan olmak üzere konuya hassasiyet gösteren herkese tesekkür ederim” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284