Konuk’tan Sanayiye Iki Asamali Destek

Karaman AK Parti Milletvekili Adaylari Recep Konuk ve Recep Seker Karaman Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren is adamlari ile bir araya geldi.

 Konuk’tan Sanayiye Iki Asamali Destek

Toplantiya AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, AK Parti Karaman Milletvekili Adaylari Recep Konuk ve Recep Seker, Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, AK Parti Il Baskani Nazmi Ünlü ve çok sayida is adami katildi.

Toplantida konusan AK Parti Karaman Milletvekili Adayi Recep Konuk, tarim, gida ve sanayi konusunda yasanan sorunlari bildigini ifade ederek Konya’da kurduklari Gida ve Tarim Üniversitesi’nin imkânlarindan özellikle Karamanli sanayicilerin yapacagi Ar-Ge çalismalarinda yararlanmasini saglayacaklarini belirtti.
Konuk konusmasinda sunlari söyledi. “Bakin bugün dünyada huzur ortami ve devlet düzeni varsa sansiniz vardir. Yoksa maliniz var mülkünüz var yatiniz var katiniz var bunun bir anlami yok. Ülkemizde çok sükür huzur iklimi ve baris hâkimdir. Huzur iklimi ile birlikte ülkemiz çok hizli bir sekilde kalkinmistir. Hani ninelerimiz dua ederken der ya ''Allah Devlet düzeni versin'' diye iste bu çok önemli. Devlet düzeni ve sistem çok önemli. Çünkü var olacaksak sistem olmali. Çok sükür devletimizde bu var. Ülkemizde demokrasi varsa huzur varsa can ve mal emniyeti varsa rekabet ortami varsa insanlar da kendiliginden bu büyümeyi saglayacaktir. Lakin tesvik lazimsa tesvik verilmeli. Iyi islerin önündeki engellerin kaldirilmasi saglanmali. Finansmana ihtiyaç varsa bu da temin edilmeli. Bunlari hazirlamakta siyasilerin isi olmali. Allah'in izniyle bu isleri yapmakta bizim ilk isimiz olacak. Sizin içinizden gelen biri olarak sizin sikintilarinizi biliyorum. Sanayicinin sikintilarini biliyorum. Özellikle gida sanayisinin problemlerini biliyorum. Bizim düne kadar sorumluluk alanimiz isletmelerimizin bulundugu Konya idi ama simdi Allah kismet ederse Karaman’da dâhil olacak. Dolayisiyla sizlerin alacagi mesafe benimde sorumlulugumda olacak. Insallah Konya’da kurdugumuz ve Türkiye’de ilk ihtisas üniversitesi olma özelligine sahip Gida ve Tarim Üniversitemizden Karaman’daki sanayicilerimizin de Ar-Ge çalismalarinda yararlanmasini saglayacagiz. Ülkemiz bugüne kadar bilgiye daha dogrusu teknoloji adi altinda üretilmis bilgiye çok bedel ödedi. Burada hedefleri ve sorunlari olan fabrikalarimiz bilgiyi baska yerde aramayacak. Bunun için bedel ödemeyecek. Bu sorunlari Insallah Karamanimizda çözüme kavusturacagiz” dedi.
AK Parti Milletvekili Adayi Recep Seker, Karaman ekonomisinin ülke ekonomisine olan katkisini daha da artirmayi hedeflediklerini dile getirerek “Karaman ülke ekonomisinde önemli bir yerde bulunuyor. 12. siralarda olmamiz çok büyük bir deger. Bu basari tabi ki sizlerin gayretli, azimli ve ekip ruhuyla çalismanizla oldu. Bizler de sizlerden aldigimiz güçle Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sizleri en iyi sekilde temsil edecegiz. 2023 hedeflerimize her açidan oldugu gibi sanayi alaninda da ulasarak daha güçlü bir Türkiye'yi birlikte insa edecegiz” dedi.
Karaman Organize Sanayi’nin son dönemde büyük siçramalar yaptigini ifade eden AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün de Ak Parti olarak 12 yil boyunca Karaman'in ülke ekonomisine daha çok katki saglamasi için çalistiklarini dile getirerek Karaman’a kazandirilan yatirimlar hakkinda is adalarina bilgi verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284