Konya, Antalya’ya Yakinlasiyor

Kamuoyunda “Gembo yolu” olarak bilinen Yeni Konya-Antalya karayolunun tamamlanmasinin ardindan iki il arasindaki mesafe 210 kilometreye düsecek.

Konya, Antalya’ya Yakinlasiyor

Kamuoyunda “Gembos yolu” olarak da bilinen Yeni Konya-Antalya Karayolu’nun hizmete girmesinin ardindan iki il arasindaki mesafe daha da kisalacak. Özellikle bu yol, Konya ve Anadolu kentlerinden Manavgat’in yani sira, Serik, Antalya merkez, Kemer, Kumluca, Finike, Kas ve Demre ilçelerine seyahat etmeyi planlayan sürücüler için ‘daha kisa mesafe ‘ demek olacak ve ‘daha az yakit harcama” anlamina gelecek. AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akis, Beysehir Kaymakami Muzaffer Basibüyük, Beysehir Belediye Baskan Vekili Fahri Us, Derebucak Belediye Baskani Bahattin Özdemir, yol güzergahi üzerindeki bazi beldelerin belediye baskanlari, il genel meclis üyeleri, AK Parti Ilçe Baskani Nafiz Huglu, Baskan Yardimcisi Hazim Kesme ve teskilat mensuplarindan olusan bir heyet, yol yapim çalismalarinin devam ettigi Akçabelen beldesindeki santiyeyi ziyaret etti.
Akis ve beraberindekiler, Antalya’dan gelerek toplantiya istirak eden Karayollari 13.Bölge Müdürü Mustafa Karademir’den karayolunun Antalya hududundaki, Gembos Yolu Proje Müdürü Yavuz Fevzioglu’ndan ise Konya hududundaki çalismalar hakkinda bilgiler aldi.
“KONYA BÖLÜMÜNDEKI BIR KISIM, 2013 YILININ SONUNDA TRAFIGE AÇILACAK”
AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akis, ziyaretin ardindan gazetecilere yaptigi açiklamada, Gembos güzergahli Yeni Konya-Antalya karayolunda yeni yilla birlikte yeniden ivme kazanan yol yapim çalismalarini yerinde görmek amaciyla bir araya geldiklerini anlatti. Karayollari 13. Bölge Müdürü Mustafa Karademir’in de karayolunun Antalya hududundaki çalismalarin safahati konusunda bilgilendirme yapmak üzere bölgeye geldigini aktaran Akis, “Kendisine tesekkür ediyoruz. Gembos yolumuzun Konya hudutlari içerisinde ihale edilmemis hiçbir kesimi yok. Kahir ekseriyeti asfaltlanmaya hazir hale getirildi. 2013 yilinin sonuna dogru bir kisim yol da trafige açilacak” dedi.
Konya-Beysehir-Antalya güzergahinin Beysehir-Yesildag beldesi yol ayrimindaki duble yolun asfalt hale getirilerek trafige açildigini hatirlatan Akis, “Sadece Derebucak’ta hudut arasindaki kisimda birtakim çalismalar yapilacak. Konya hududundaki is ve islemler 2014 yilinin sonuna dogru bitirilecek. Tabi bu yolun ehemmiyeti büyük. Sadece Beysehir ilçemiz için degil Konya’miz için de çok önemli bir yol. Konya Antalya yolu mesafeyi 210 kilometreye düsürmüs olacak böylelikle. Konya’nin Antalya’ya bir an önce erismesinde bu yolun büyük bir katkisi olacak. Insallah gayret edenlerden, bu yolu bu seviyeye getirmemiz için çalismalarimizda bizlere destek olanlardan, basta Ulastirma Bakanimiz Binali Yildirim Bey ve bakanlik yetkililerimiz ve bölge müdürlerimize bu yolu bize kazandirdiklari için çok tesekkür ediyoruz” diye konustu.
ANTALYA HUDUDUNDA DURUM
Karayollari 13.Bölge Müdürü Mustafa Karademir ise, yaptigi açiklama ile karayolunun Antalya bölümündeki çalismalari aktardi. Antalya-Tasagil-Gembos ve Beysehir yol güzergahinin tamaminin iki bölgeyi kapsadigini belirten Karademir, “Yaklasik 60 kilometre civarinda 3. Bölge hudutlari dahilinde, 71 kilometre civari da Antalya Bölge hudutlari dahilinde kalmakta. Antalya Bölge hudutlari dahilinde kalan 71 kilometrenin 23 kilometresi Tasagil tarafindan 21 kilometresi de Gembos tarafindan olmak üzere yükleniciler tarafindan yol yapim çalismalari sürmektedir. Orta kesimde yaklasik 27 kilometrelik bir kesim var, bunlarin projesini tamamladik, ihale hazirliklarini yaptik. Ihale tarihinde eger bir degisiklik olmazsa, 213 yilinin Mayis ayinin ilk haftasinda ihale tarihi belirlenmis olacak. Mayis ayinda ihalesini yaparsak muhtemelen Haziran ve Temmuz aylarinda bir aksilik olmazsa is teslimini gerçeklestirmis olacagiz. 2013’ün içerisinde de bu kisimda çalismalar yürütecegiz. Orada en büyük proje degisikligimiz yaklasik 5 kilometre kadar bir tünel güzergahimizla söz konusu oldu. Bu da 71 kilometre olan hattin tamaminda 5 kilometrelik bir yol kisalmasi sagliyor. Dolayisiyla Antalya Bölge hudutlari dahilinde 66 kilometrelik bir yol turuna sahip olmus olacagiz. Kismet olursa, 2014-2015 yillarinda kismi olarak kesim kesim hizmete açmayi planliyor ve hedefliyoruz” seklinde konustu.
Karademir, yapim çalismalari süren Yeni Konya-Antalya Karayolu’nun kuzey-güney aksini olusturdugunu da belirterek, yapiminin tamamlanmasiyla birlikte milli ekonomiye de önemli katkilar saglayacagini düsündüklerini belirterek, “Bu güzergahimiz, Ankara’dan baslayip, Beysehir Gembos üzerinden Antalya’ya inen güzergahimizdir. Ankara, yani Orta Anadolu’daki tüm havzayi Akdeniz sahil kentlerine de tasiyacaktir. Önemli bir aksimizdir. Insallah buradaki yatirimlarimiz hizmete dönüstügü takdirde hep beraber bunlari yasamak görmek imkanina sahip oluruz” ifadelerini kullandi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284