Konya-Istanbul Yht Seferleri Bir Hafta Ücretsiz

Konya-Istanbul Yüksek Hizli Tren seferleri, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Basbakan Ahmet Davutoglu’nun da katildigi törenle basladi. Törende konusan Cumhurbaskani Erdogan, Konya-Istanbul arasindaki hizli trenin bir hafta ücretsiz hizmet verecegini söyledi.

 Konya-Istanbul Yht Seferleri Bir Hafta Ücretsiz

Konya-Istanbul YHT Hatti açilisini gerçeklestiren Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Konya Gari’ndaki açilis töreninde yaptigi konusmada, Konya-Istanbul arasi YHT seferlerinin bir hafta süreyle ücretsiz olacagi müjdesini verdi.

Konya-Istanbul YHT seferlerinin baslamasi dolayisiyla Konya Garinda tören düzenlendi. Törende konusan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Konya Istanbul YHT seferlerinin hayirli olmasini diledi.
“KONYA MILLETIN ADAMINA SAHIP ÇIKTI”
"Konya’ya bir tesekkürüm var" seklinde konusan Cumhurbaskani Erdogan, sunlari söyledi: “Bu anlamli günde Konya’ya sükranlarimizi ifade etmek için de geldim. 10 Agustos’ta Cumhurbaskanligi seçimlerinin hemen öncesinde burada muhtesem bir bulusma gerçeklestirdik. 10 Agustos’ta Konya kendisinden bekleneni yapti. Milletin adamina, milli iradeye, büyük Türkiye hedefine sahip çikti. Desteginiz, teveccühünüz, ahde vefaniz için her birinize tesekkür ediyorum. Allah sizlerden razi olsun. Konya’da Hatime yaptigimiz gibi Konya’da tekrar Fatiha’yi da okuduk. Kapanisi Konya’da yaptik ama açilisi ve devami da Konya’da yaptik. Konyali bir kardesimizi, o zaman Disisleri Bakanimiz olan Prof.Dr. Ahmet Davutoglu kardesimize, Türkiye Cumhuriyeti’nin basbakanligi görevini tevdi ettik. Merhum Prof.Dr. Necmettin Erbakan Hocamizin ardindan Konya bir basbakan daha çikarmis oldu. 3,5 ay oldu ve hamdolsun, masallah Sayin Basbakanimiz çok büyük azim, gayretle milletin ve Konya’nin emanetini iftiharla, hakkiyla tasiyor. Kendisine bir kez de buradan, hemsehrilerinin arasinda basarilar diliyorum. Konya’nin, dualariyla, gayretleriyle, destegiyle her zaman Sayin Basbakanimizin ve elbette bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da bizim arkamizda olacagina gönülden inaniyorum.”
“TÜRKIYE’YE ÇOK AMA ÇOK BÜYÜK BIR DEGISIM YASATTIK”
Konya’yi Istanbul’a hizli trenle baglayarak iki kadim baskenti birlestirdiklerini belirten Erdogan, sözlerini söyle sürdürdü: “Hasret bugün vuslata dönülüyor. Bugünden itibaren Konya ile Istanbul arasi 4 saat 15 dakika. Kisa bir süre sonra insallah Rabia olacak. Daha sonra insallah daha da asagiya inecek. 2009’dan bugüne bütün yüksek hizli tren hatlarimizda 18 milyon yolcu tasindi. Sadece Ankara Konya hattini 5,5 milyon vatandasimiz kullandi. Sirada Bursa, Izmir, Karaman, Sivas, Osmaniye, Gaziantep var."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284