Konya - Karaman Bölgesinde Günlük İhtiyaç Duyulan Kan Ünitesi Sayısı 300-350 Civarında 

Türk Kızılay’ı Konya Kan Bağışı Merkezi ve ilimiz Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı ortaklığında kan bağışı kampanyası düzenlendi. 

Konya - Karaman Bölgesinde Günlük İhtiyaç Duyulan Kan Ünitesi Sayısı 300-350 Civarında 

Türk Dil Parkı’nda sabah saat 10 itibariyle başlayan Kan Bağışı kampanyası hakkında mikrofonlarımızı uzattığımız Türk Kızılay Konya Kan Bağışı Merkezi’nde görevli personeli Burak Dalbudak konuşmasında kan bağışının önemi ve amaçları hakkında bilgiler verdi. Dilbudak “Karaman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı ile ortaklaşa hazırladığımız kan bağışı etkinliği için bugün Karamandayız. 01 Mart 2019 Cuma akşamına kadar devam edecek olan etkinliklerimiz kapsamında daha çok kan bağışı sağlamak istiyoruz. Belediye arkasındaki 
Türk Dil Parkı’nda kampanyamız devam ediyor. Kan bağışı bizim için hassas bir nokta. Kızılay faaliyetleri birçok etkinlikten oluşuyor. Bizler sadece kan bağışı etkinliği yapmıyoruz. Ancak hastanelerde kan bağışına ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza kan yetiştirmek adına kan bağışı ön plana çıkarılması gereken bir husus. Bu konuda tek kaynağımız vatandaşlarımızın istekleridir. Biz elimizden geleni yaparak Türkiye geneli kasabalar dâhil olmak üzere kan bağışı yapmaya çalışıyoruz. Amacımız vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılamak. Konya - Karaman bölgesinde günlük ihtiyaç duyulan kan ünitesi sayısı ise 300-350 civarında. Biz bu sayılara ulaşmak için elimizden geleni yapıyoruz. Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı ile gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte bugün 100 yarın da 100 olmak üzere toplam 200 ünite kan bağışı almayı hedefliyoruz. Akşam 18.00’e kadar sürecek olan etkinliğimizde bugün sabahtan öğlene kadar olan süre içinde 30 ünite kan topladık. Belediyemiz ile birlikte 1 ay önceden başlattığımız çalışmalarımızı gerek anonslarla gerekse sosyal medya platformlarından duyurmaya çalıştık. Bugün bu amaca hizmet için sizlerleyiz. 01 Mart 2019 Cuma günü Sanayi Sitesinde bulunan Camii önünde kan bağışı kampanyamıza vatandaşlarımız davetlidir” dedi.


 

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2019, 14:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284