Konya Seker’den Bayram Öncesi Nakit Avans Destegi

Kurban Bayrami öncesi üreticiye verilen 31,8 milyon liralik nakit avansla ilgili olarak degerlendirme yapan Pankobirlik Genel Baskani ve AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, son yillarda büyük projeler ve devasa yatirimlar yapmalarina ragmen, üreticilere yönelik hizmetlerinde hiçbir aksama olmadigini ve üreticilere verdikleri destegi tavizsiz sürdürdüklerini söyledi.

Konya Seker’den Bayram Öncesi Nakit Avans Destegi

Konya Seker’in Türkiye’de ve dünyada ulastigi güç itibariyle rakamlarin esiri olmak yerine, artik rakamlarin efendisi oldugunu söyleyen Pankobirlik Genel Baskani ve AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, Konya Seker’in en büyük özelliginin halden anlamak ve derde derman üretmek oldugunu belirtigi açiklamasinda “Biz sözde degil özde üreticinin yanindayiz” dedi.
Konya Seker modelinin esasinin üreticinin isini büyütmek oldugunu ifade eden Konuk, fabrikalarin araç, üreticinin daha çok üretmesinin amaç oldugunu söyledi. Konya Seker’in büyüme stratejisinin büyüyerek büyütmek oldugunu vurgulayan Konuk, insana dokunan ortaklarini da büyüten modelin Konya Seker modeli oldugunu belirtti. Büyüme modelini insan merkezli olusturan Konya Seker’in sözde degil özde üreticinin yaninda oldugunu söyleyen Konuk, “Konya Seker’i tüm iktisadi isletmelerden ayiran en önemli özelligi halden anlamasi, anlamakla da kalmayarak üstüne düsenin geregini ihtiyaç aninda ve ihtiyaç duyuldugunda yapmasidir” dedi.
Her bayram öncesinde üreticilere verdikleri bayram avansi uygulamasini Konya Seker’in varlik sebebinin hayata tasinmasi olarak gördüklerini söyleyen Konuk, Kurban Bayrami öncesi de ihtiyaçlarinin karsilanmasi için üreticilere 31.8 milyon liralik avans dagitacaklarini açikladi. 21 Eylül 2015 Pazartesi günü üreticilerin banka hesaplarina yatan 31.8 milyon liralik nakdi avansla birlikte Konya Seker, üreticilere bu kampanya döneminde bugüne kadar ayni ve nakdi olmak üzere 219 milyon 900 bin liralik ödeme gerçeklestirmis oldu. Ödemelerin 73 milyon 838 bin 665 lirasini gübre, tohum, ilaç ve Torku ürünleri, 41 milyon 684 bin 722 lirasini akaryakit, 104 milyon 376 bin 671 lirasini da nakdi avans olusturdu.
Konya Seker’in ülke tarimina ve bölge ekonomisine ciddi anlamda büyük yatirimlar kazandirdigini vurgulayan Konuk, bu yatirimlardan Soma ile Sivas Kangal Termik Santrali’ni kurumun kasasindan bir kurus çikmadan Konya Seker’in ticari itibari ve ekonomik basarisindan kaynakli güven sayesinde üreticilere kazandirdiklarini söyledi. Konuk, enerji yatirimlarinin yani sira üreticinin daha çok patates ekmesine imkân saglayacak Patates Nisastasi Tesisi ile bölge hayvanciligina siçrama yaptiran ve üreticilerin hayvanciliktan daha çok para kazanmalarini saglayan Et-Süt Entegre Tesislerini de isletmeye aldiklarini belirtti.
“Bunlarin hepsi dünyanin her sirketi her sanayi devi için büyük projeler” diyen Konuk açiklamasinda “Bahsettigimiz yatirimlar birkaç milyar dolarlik yatirimlar. Bu büyük projelere ragmen Konya Seker üreticiye yönelik mesuliyetlerini sanki yüz milyonlarca dolarlik yatirimlar yapmiyormusçasina eksiksiz yerine getirdi. Hem ürün bedeli ödemelerimiz hem de üreticiye yönelik desteklerimiz ayni sekilde devam etti. Hatta avans ödemelerinde üreticinin içinde bulundugu sartlara göre erken ödemeler bile gerçeklestirdik. Bununla da kalmadik ürün fiyatlarinda ülkemizde ürüne en iyi fiyati veren kurum olmaya devam ettik. Bu iki hususun göstergesidir. Birincisi, Konya Seker’in ulastigi gücün göstergesidir. Ikincisi halden anlamanin ve Konya Seker’in öncelik siralamasinda üreticinin en önde yer aldiginin göstergesidir. Konya Seker’in birinci önceligi üreticidir. Konya Seker bugün ulastigi güç itibariyla hem avans uygulamasiyla üreticinin bugünkü ihtiyacina cevap üretiyor, ihtiyaç aninda üreticinin yaninda oluyor, hem de yaptigi yatirimlarla üreticinin gelecekteki bayramlari daha bir bayram gibi geçirmesi için onlarin daha çok üretecegi, daha çok kazanacagi zemini insa ediyor. Bizim için gelecegi insa etmek ne kadar önemliyse üreticinin bugününde de üreticiye el uzatmak o kadar önemlidir. Konya Seker’de üretici söz konusu olunca, üreticinin ihtiyaçlari söz konusu olunca her sey teferruat haline gelir. Önce üreticiye ve üretime destek planlanir ondan sonra diger islere bakilir. Önümüz kurban bayrami. Bu topraklardaki herkes gibi üreticinin de bayramlari kaygidan hele hele maddi kaygilardan uzak karsilamaya hakki var. Bu ülkenin en muteber insanlari olan üreticilerin maddi imkânsizliklar nedeniyle kurban ibadetini yerine getirememek gibi bir endiseye kapilmasina Konya Seker olarak biz müsaade edemeyiz, bu güne kadar etmedik, bundan sonra da etmeyiz.
Biz üreticimizin, evlatlarinin karsisinda boynunun bükülmesine izin veremeyiz. Bizim çiftçilerimizin çocuklari da herkesin çocuklari kadar kiymetli ve onlar da bayramlarda sevinmeyi, sevindirilmeyi hak ediyor. Çünkü çok çalisiyor, çok üretiyor ve bu ülkeye herkesten çok deger katiyorlar. Konya Seker için üreticilerimizin yüzündeki tebessüm ile onlarin evlatlarinin yasadigi bayram coskusu ve üreticilerimizin hanelerinde bayramlarin bayram gibi geçmesi her türlü ticari basaridan, binlerce fabrikadan daha kiymetlidir. On binlerin yüzündeki gülümseme, on binlerce hanedeki huzur her seyden degerlidir. Her bayramda oldugu gibi bu bayramda da üreticimize sundugumuz destegin hem üreticilerimizin hem de ailelerinin bayram sevincine cosku katmasini, derde derman olmasini, Yüce Allah (C.C)’in saglik ve huzur içinde daha nice bayramlara hepimizi eristirmesini temenni ediyor, tüm üreticilerimizin mübarek Kurban Bayramlarini kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284