Konya Seker’den Suriyeli Türkmenlere 4 Tir Gida Yardimi

Konya Seker, bir yandan agir silahli saldirilara maruz kalan diger yandan ise açlik ve susuzlukla mücadele eden Türkmenlere Türk Kizilay’i araciligiyla ulastirilmak üzere hazirladigi 4 TIR dolusu gida malzemelerini yola çikardi.

Konya Seker’den Suriyeli Türkmenlere 4 Tir Gida Yardimi

Konya Seker’in Suriye’deki Türkmenlere ulastirilmak için bugün yola çikardigi 2 TIR’daki yardim malzemesi süt ve süt ürünleri ile et ve et ürünlerinden olusurken, diger 2 TIR ise unlu ve sekerli mamullerden olusan yardim malzemesini Türkmenlere ulastiracak.
Türkmenlerin son günlerde agir saldirilara maruz kaldigini ifade eden vurgulayan AK Parti Karaman Milletvekili ve Pankobirlik Genel Baskani Recep Konuk, Türkmenlere yönelik artan bu saldirilara ragmen Türkmenlerin geri adim atmadigini, on binlerce Türkmen’in evini barkini kaybettigini, bir yandan silahlara karsi direnirken bir yandan da açlik basta olmak üzere imkansizliklarla bogusan Türkmenlerin yaninda yer almanin millet olmanin geregi, kendi tarihimizin bize yükledigi bir mesuliyet oldugunu söyledi.
Konuk, konuyla ilgili açiklamasinda sunlari söyledi;
“Bu topraklarda yasayan hiç kimsenin kabuguna çekilip Suriye’de yasananlari görmezden, duymazdan, bilmezden gelme lüksü yoktur. Bu topraklarin hiçbir sakini neme lazimcilik yapamaz, yapmamali. Yüzlerce yil ayni bayrak altinda yasadigimiz Suriyeliler bizim hem kardesimiz hem akrabalarimizdir. Kaldi ki bugün ölümler ve dramlarla anilan o topraklarin asli unsurlarindan biri de Türkmenlerdir. Türkmenlerin Suriye’deki tarihi bizim tarihimiz, Anadolu’daki bizim tarihimiz Türkmenlerin tarihidir. Milleti, bir bedene benzetirsek Türkmenler bu bedenin bir parçasi, hayati bir parçasidir. Onlar Orta Asya’dan birlikte yola çikan bizim ailemizin Suriye’yi yurt tutmus evlatlaridir. Onlarin yasadigi aci bizim ailemizin acisidir. Onlarin yasadigi dram bu ailenin ortak dramidir. Onlara yönelen husumet bize yönelen husumettir. Onlari hedef alanin asil hedefinde bizim milletimiz vardir. Onlar bizim milletimizin bekasi ve gelecegi için bin yildir o topraklardadirlar ve o topraklarda onlarin huzuru kaçarsa bu topraklarda bizim de huzurumuz kaçar. O topraklarda onlarin cani yanarsa bizim canimiz onlardan daha çok yanar. Onlarin tek umudu Türkiye’dir ve Türkiye’deki kardeslerinin hassasiyetidir. Onlara destegimize zeval verecek her hareketin, her kaosun, her tezviratin binlerce Türkmen’in kaderini etkiledigini, yeni acilara sebep oldugunu bu topraklarda yasayan vicdan sahibi hiç kimse unutmamalidir. Suriye’de yangin baslayali 4 yili geçti bu yanginda yüzbinlerce insan hayatini kaybetti. Bunlarin arasinda binlerce Türkmen de var. Her Türkmen ölümü bu topraklar için aileden birinin kaybidir. Her Türkmen’e degen kursun bu topraklara atilan kursundur. Suriye’deki her Türkmen ailesinin yasadigi aci hepimizin ortak acisidir. 1000 yil önce ayni yola çiktik, biz Anadolu’yu mesken tuttuk, onlar Suriye’yi. Selçuklu ve Osmanli Bayragi altinda ayni tarihi ve ayni kaderi paylastik. Yeni bir devlet kurarken de onlarla bagimizi ne hukuken ne de manen koparmadik. Onlar simdi bir dramla karsi karsiya. Zorluklarla bogusuyorlar. Imkansizliklarin da Türkmen yurduna yönelik saldirilarin da üstesinden gelmeye çalisiyorlar. Ata yurduna sahip çikip, tarihimize, ortak tarihimize sahip çikiyorlar. Onlarin bu mücadelesinde hem dualarimizla onlarin yanindayiz hem de imkanlarimizi seferber ederek elimizden gelenin, yapabildiklerimizin bir fazlasini yaprak onlarin yaninda yer almaliyiz. Bu bize tarihimizin yükledigi mesuliyettir. Bu aile olmanin, millet olmanin geregidir. Biz Konya Seker olarak Türkmen kardeslerimizin yaninda yer almanin millet olmanin geregi oldugunu biliyor ve Suriye’deki aile fertlerimize elimizi uzatiyoruz. Anadolu’daki milyonlarin kalbi Suriye’deki kardeslerimiz için atiyor ve atmaya devam edecek.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284