Konya ve Karaman, Dünya Medyasını Ağırlamaya Hazırlanıyor

İslam dünyası kültür başkenti seçilen Konya ile Türk Dili başkenti Karaman 14-17 Temmuz tarihleri arasında 250 yerli ve yabancı medya mensubunu ağırlayacak.

Konya ve Karaman, Dünya Medyasını Ağırlamaya Hazırlanıyor
Konya’daki programa Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Karaman’daki programa ise Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan katılacak.
Başbakanlık ve Kültür Bakanlığı uhdesinde düzenlenen Uluslar arası Kültür Turizmi ve Medya Kurultayı 13-17 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek. 5. Mevsim Prodüksiyon ve Kontv’nin yerel partner olarak görev alacağı programın Konya ayağında İslam Dünyası Turizm başkenti, Karaman ayağında ise Türk Dili Turizm başkenti teması işlenecek. Konya Büyükşehir Belediyesi ve Karaman Belediyesi ise misafirlere ev sahipliği yapacak. Konya’dan Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Selçuklu Belediyesi ile Konya ve Karaman Yerel medyası da organizasyona destek verecek.
Uluslar arası Kültür ve Turizm Kurultayına katılacak olan yerli ve yabancı basın mensupları ile medya sivil toplum örgüt temsilcileri 13 Temmuz’da Konya’ya gelecekler. 14 ve 15 Temmuz tarihlerinde Konya’da sunumlar, paneller ve kültürel etkinlikler ile şehir gezisi olarak planlanan organizasyonda misafirler 16 Temmuz’da Karaman’da olacaklar. Konya’daki programlara Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Karaman’daki programlara ise Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan katılacak.  Konya ve Karaman program çerçevesinde dünyanın dört bir tarafından gelecek olan 60 kadar yabancı medya mensubu, 50 ulusal medya mensubu ve 150 civarında da yerel ve bölgesel medya mensubunun katılması bekleniyor.
Organizasyonda, genelde son günlerde yaşanan terör hadiseleriyle sıkıntılar yaşayan ülkemize özelde ise Konya ve Karaman’ın tanıtılmasına büyük katkı sağlaması hedefleniyor.
 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284