Konya Ve Karamanlilar Arabasi Gecesinde Bulustu

Konya Karaman Yöresi Kültür ve Dayanisma Dernegi tarafindan düzenlenen Arabasi Gecesi`nde hemseriler bir araya geldi.

Konya Ve Karamanlilar Arabasi Gecesinde Bulustu
Konyalilar ve Karamanlilar, Kültürpark içindeki Altinceylan Restoran'da düzenlenen 10. Arabasi Gecesi'nde bulustu. Programa ayni zamanda Karamanli olan Vali Sahabettin Harput ile CHP Bursa milletvekilleri Turhan Tayan ve Aykan Erdemir, Dernek Baskani Hakki Saritas ve çok sayida vatandas katildi. Renkli bir programa imza attiklarini belirten Baskan Saritas, dernek olarak birlik ve beraberlik duygularinin bu tür programlarla daha da arttigini söyledi.
"BURSA VE KONYA TÜRKIYE'NIN LOKOMOTIF IKI SEHRIDIR"
Konya ile Bursa'nin ayni kültüre sahip iki sehir oldugunu ifade eden Vali Harput, Mevlana'nin 'ne olursan olur yine gel' diyerek herkesi kucakladigina isaret etti. Harput, "Mevlana'nin verdigi evrensel mesaj, ABD'den Avrupa'ya kadar dünyanin dört bir tarafinda dalga dalga yayiliyor. Kültür, bir milletin kimligidir. Bir millet ne kadar güçlü geçmise sahipse o milletin gelecegi de o kadar büyük olur. Türk milleti olarak çok köklü ve güçlü bir geçmise sahibiz. Konya ve Bursa, büyük Türkiye'nin lokomotif iki sehridir. Bu iki sehir. mutlak dayanisma ve is birligi içindeler. Buradaki Konyali ve Karamanlilar bunun en güzel örnekleridir" dedi.
Konusmalarin ardindan Baskan Saritas, Vali Harput'a tesekkür plaketi takdim etti. Gecede sema gösterisi damgasini vurdu. Yaklasik 15 dakika süren sema gösterisini vatandaslar ilgiyle takip etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284