Konya’da 10 Bin Kisilik Spor Ve Kongre Merkezi’nin Temeli Atildi

Konya Büyüksehir Belediye tarafindan yaptirilacak olan 10 bin kisilik Spor ve Kongre Merkezi’nin temeli, Disisleri Bakani Ahmet Davutoglu’nun da katildigi törenle atildi.

Konya’da 10 Bin Kisilik Spor Ve Kongre Merkezi’nin Temeli Atildi

Yeni Mahalle Aslanli Kisla Caddesi’nde düzenlenen temel atma törenine, Disisleri Bakani Ahmet Davutoglu, Konya Valisi Aydin Nezih Dogan, AK Parti Konya Milletvekilleri Kerim Özkul ve Mustafa Baloglu, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Konya Büyüksehir Belediye Balani Tahir Akyürek, belediye baskanlari, protokol mensuplari, partililer ve çok sayida vatandas katildi.
Disisleri Bakani Ahmet Davutoglu, konusmalar yapildigi sirada yanina gelen bir vatandasi protokolde yanina oturtarak bir süre sohbet etti. Daha sonra kürsüye çikarak konusan Bakan Davutoglu, “Konya’ya gelmek çok güzel. Konya’ya bu sefer Suudi Arabistan’dan geldim. Medine ile Konya arasinda manevi bir yolculuk yapmak bana büyük bir huzur verdi. Sizlerin destegi oldukça, ister Ortadogu’daki meselelerde, ister Suriye’deki zulmü durdurmada, ister Mavi Marmara sehitlerinin hakkini hukukunu koruma yolunda olsun, bu degerleri onurla tasiyoruz. Temel atma töreninde heyecanla yola çikilir. Son 1 yil içerisinde Konya’daki birçok önemli temeli attik. Konya bir ve bütün oldukça, çok daha büyük hizmetlere insallah sahit olacaktir. Hele yeni büyüksehir yasasi ile Konya yeni bir yükselisin izlerini tasiyacak. Dün Mekke’de Osmanli revaklarinin son durumunu tetkik etmek üzere alana gittim. Osmanli revaklari ile ilgili son yillarda yaptigimiz çalismalarla, Osmanli revaklarinin her bir tasi özenle korunuyor. Insallah onlar tekrar Mekke-i Mükerreme’ye, Kabe‘ye yerlerine tasinacak. Aynen Osmanli revaklarini korudugumuz gibi Konya’yi da gözümüz gibi koruyacagiz. Konya gelisecek, tarihi kimligini, kültürel mirasini kaybetmeden gelisecek. Spor ve kongre merkezimiz Anadolu’nun en büyük eser olacak. Konya, bir tarim, sanayi sehridir, yollarin kesistigi bir ulasim sehridir. Bunlarin öncesinde bir kültür bassehridir. Insallah bu kongre merkezine çok büyük uluslar arasi organizasyonlari da getirecegiz” diye konustu.
Konya Valisi Aydin Nezih Dogan ise, Konya'nin, bir marka sehir olma yolunda önemli bir etabi da 10 bin kisilik spor ve kongre merkezi ile asmis oldugunu ifade ederek, "Hizli tren hatlari ile Ankara ve Eskisehir’e baglanan Konya için spor ve kongre merkezi önemli idi. Sayin Bakanim, Konya’da liderliginizle, egitimde, saglikta ve belediye hizmetlerinde önemli hizmetler yapiliyor” dedi.
Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da, “Birçok spor tesisi ile bir spor kenti olma yolunda adim adim ilerleyen Konya’miza bu anlamli tesisin hayirli olmasini temenni ediyorum” seklinde konustu.
Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Akyürek de, 10 bin kisilik spor ve kongre merkezinin temelini attiklarini belirterek, “Temel attigimiz alan Karatay ilçemizin Yeni Mahalle bölgesinde. Kamulastirma çalismalariyla arsa 100 bin metrekareye yaklastirildi. Her ne kadar temel atiyorsak da, spor ve kongre merkezinin müjdesini 17 Aralik Seb-i Arus törenlerinde Sayin Basbakanimiz vermislerdi. 31 Aralik 2012 tarihinde ihalesini yaptik ve insaat mart ayi basinda basladi. Insallah Ekim ayi sonu gibi Seb-i Arus törenlerinden önce insaati tamamlayip söz verilen tarihte açilisini yapacagiz. Spor ve kongre merkezimizde çok amaçli salonlar, spor salonlari, toplanti salonlari, amatör spor kulüplerinin kullanabilecegi alanlar olacak. Zeminin uygun dösenmesi ile sema programlarinin da yapilabilecegi, ses akustigi ile her türlü programin, kongrenin yapilabilecegi bir mekani Konya’miza kazandiriyoruz. Bu alanin projelendirilmesinde Gençlik ve Spor Bakanimiz Suat Kiliç ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’in da çok katkilari oldu, tesekkür ediyorum. Konya’mizda vizyonumuza uygun sekilde, Konya’yi geçmisi kadar görkemli ve basarili bir gelecege tasima gayretimiz devam ediyor” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284