Konya`da Bebegini Tuvalete Birakan Anne Karaman’da Yakalandi

Konya’da, geçen günlerde üç günlük bebegini otogar tuvaletine birakip kaçan anne Karaman’da yakalandi.

Konya`da Bebegini Tuvalete Birakan Anne Karaman’da Yakalandi

Olay, 7 Kasim cumartesi günü merkez Selçuklu ilçesindeki sehirler arasi otobüs terminalinde meydana geldi. Temizlik görevlisi Münevver Toprak, terminalin tuvalet bölümünde kundaga sarili birkaç günlük bebek bulup durumu polise bildirdi. Göbek bagi bile düsmemis bebek için Konya Asayis Sube Müdürlügü Kayip Sahislar Büro Amirligi tarafindan çalisma baslatildi. Bebegin göbek baginda bulunan klepten yola çikarak bebegin hastanede dogdugunu saptayan polis, 34 kamu ve özel sektör hastanesinde 1 kasim-6 kasim arasinda dogum yapan 404 kadin arasindan kayit yaptirmayan kadinlarin listesi incelendi. Kayitlardan yola çikan ekipler süpheli bulduklari kadinlar üzerine yogunlasti. 28 yasindaki Ayse A'nin Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tip Fakültesi Hastanesindeki dogumunun ardindan hastaneden ticari taksi ile ayrildigi saptandi. Taksinin plakasini tespit eden polis ekipleri tarafindan ticari taksinin hastaneden dogrudan otogara gittigi anlasildi. Güvenlik kamerasi görüntülerinde daha sonra Ayse A'nin otogara girerek 3 günlük bebegini otogar tuvaletine birakarak kaçtigi görüldü. Incelenen güvenlik kameralarindan yola çikan polis, Ayse A’yi Karaman'da yakalayarak ifadesini almak üzere Konya’ya getirdi.
DOGUM YAPMAK IÇIN KONYA’YA GELMIS
Dokuz ay boyunca hamileligini gizleyen Ayse A’nin 5 Kasim günü Karaman’dan Konya’ya dogum yapmak için geldigi, 5 Kasim'da dogum yapan Ayse A’nin iki gün hastanede kaldigi anlasildi. Kayip sahislar büro amirliginde ifadesi alinan Ayse A., "elinde çocukla Karaman’a dönerse kötü kadin olarak taninmak istemedigi için biraktigini" söyledi. Göbek bagi bile düsmemis bebegi otogara birakip kaçan 28 yasindaki Ayse A’nin 2013 yilinda esinden ayrildigi ve 5 yasinda bir erkek çocugu oldugu ögrenildi. Ayse A’nin otogara terk ettigi bebegi baska bir iliski yasadigi Halil Ibrahim Ç'den oldugu ve Halil Ibrahim Ç’nin çocuga bakmayi kabul etmedigi ögrenildi. Ayse A'nin, kürtaj için para bulamadiklari ve bunun için çocugu dogurmak zorunda kaldigini belirttigi ögrenildi. Annesi tarafindan tuvalete birakilan 3 günlük bebek bakilmak üzere sevgi evlerine götürüldü. Sevgi evlerinde bakilmaya baslayan bebege Asli adi verildi. Asli bebegin durumunun iyi oldugu ögrenildi.
GÜVENLIK KAMERALARINA YANSIDI
Asli bebegi otogara birakarak kaçan Ayse A’nin hastaneden ayrilisi ve otogara gidisi güvenlik kameralarina saniye saniye yansidi. Güvenlik kameralarinda Ayse A'nin otogara bebegi birakip kosar adim çiktigi görüldü.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284