Konya’ya Sehit Atesi Düstü

Hakkari’nin Semdinli ilçesinde çikan çatismada sehit olan Jandarma Astsubay Çavus Nihat Gün’ün (26) Konya’daki baba evine aci haber verildi.

Konya’ya Sehit Atesi Düstü
Hakkari'nin Semdinli ilçesinin Ortaklar ile Aktütün köyü arasinda bulunan Silo yaylasi kirsalinda askerler ile terör örgütü PKK mensuplari arasinda çikan çatismada 4 silah arkadasi ile birlikte sehit olan Konyali asker Jandarma Astsubay Çavus Nihat Gün’ün ailesine ‘Sehadet’ haberi askeri yetkililerce verildi. Eve gelen sehit askerin yakinlari gözyaslarina hakim olamadi. Türk bayragi asilan ailenin oturdugu evin girisindeki askerler ve saglik görevlileri bazi sehit yakinlarini sakinlestirmeye çalisti.
Sehit babasi Fevzi Gün, oglu ile en son 2 gün önce telefonla görüstüklerini söyledi. Baba Gün, “Çocugum Hakkari’de sehit düsmüs. Diyecek bir seyim yok. Allah'a emanet, Vatan ugruna gitti. Ne deyim ben, oglum sehit düstü. Vatan sag olsun baska diyecek bir sey yok. Ankara’dan gönüllü olarak Van’a gitti, oradan da Hakkari’ye gitti. Ben 2 gün önce görüstüm, her gün telefonla görüsüyoruz. 2 gün önce sabah aradik. Anne beni sabah 4.30’da arayin operasyona gidecegiz dedi. Aradigimizda uyanmisti. Ondan sonra da görüsmedik” seklinde konustu.
Esi Ankara’da Gazi Üniversitesi'nde ögrenci olan sehit askerin Konya’da topraga verilecegi ögrenildi.
Kaynak: IHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284