KOP Bölgesi Üniversiteler Birligi Envanteri Hazirlandi

2012 yilinda kurulan ve dönem baskanligini Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakki Gökbel’in yürüttügü KOP Bölgesi Üniversiteler Birligi (ÜNIKOP) faaliyetlerine devam ediyor.

KOP Bölgesi Üniversiteler Birligi Envanteri Hazirlandi
Selçuk, Nigde, Aksaray, Karamanoglu Mehmetbey, KTO Karatay ve Mevlana Üniversitelerini bir çati altinda toplayan ve KOP Idaresi'yle yakin iliski içinde çalisan Birlik, Kasim ayinda Konya'da yapilacak KOP Bölgesel Kalkinma Sempozyumu hazirliklarina devam ederken Türkiye'de ilk defa olmak üzere, Konya, Aksaray, Karaman, Nigde illerinden olusan KOP Bölgesi’ndeki 7 üniversiteyi tanitan “KOP Bölgesi Üniversiteler Birligi Envanteri”ni hazirladi.
KOP Bölgesi’nde bulunan 7 üniversitenin potansiyelini gösteren birlesik envantere göre; KOP Bölgesi’ndeki üniversitelerde 132 binin üzerinde ögrenci, 6 bine yakin ögretim elemani bulunuyor. Bölgede fen, sosyal ve saglik bilimleri alanlarinda konusunda uzman akademisyenler ve basarili çalismalar göze çarpiyor.
Envantere göre; Türkiye genelindeki 118 bin 839 ögretim elemaninin 5 bin 962’i KOP Bölgesi Üniversitelerinde görev yapiyor. KOP Bölgesi üniversitelerinde akademik personel sayilari incelendiginde 643 profesör, 487 doçent, 1.386 yardimci doçent, 922 ögretim görevlisi, 318 okutman, 2 bin 32 arastirma görevlisi ve 174 uzman çalisiyor.
KOP Üniversiteleri huzurlu ve güvenli:
“En çok ögrenci Selçuk Üniversitesi’nde”
KOP Bölgesi Üniversitelerinde toplam 132 bin 706 ögrenci ögrenim görürken bu sayinin 69 bin 688’i Selçuk Üniversitesi’nde yer aliyor. Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde 20 bin 508, Nigde Üniversitesi’nde 17 bin 611, Aksaray Üniversitesi’nde 12 bin 943, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi’nde 8 bin 630, Mevlana Üniversitesi’nde 2 bin 62 ve KTO Karatay Üniversitesi’nde bin 264 ögrenci ögrenimlerini sürdürüyor.
Envanterde, Türkiye’de ögretim elemani basina 20 ögrenci düserken Bölgede ögretim elemani basina düsen ögrenci sayisi 22, ögretim üyesi basina düsen ögrenci sayisi ortalamasi da 53 olarak belirlenmis.
Hazirlanan envantere göre KOP Bölgesi’nde yer alan üniversiteler bina, derslik, laboratuvar, sosyal mekanlar açisindan ögrencilere oldukça iyi imkanlar sundugu vurgulaniyor. KOP Bölgesi Üniversitelerinde toplam 74 adet anfi, bin 422 derslik, 507 laboratuvar, 217 bilgisayar laboratuvari ve 144 uygulama alani bulunuyor.
“Bilimsel, Sosyal ve kültürel faaliyetler yogun”
KOP Bölgesi Üniversitelerinde bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyetlerin yogun bir sekilde yürütüldügü görülüyor. Bütün bölge üniversitelerinde bir yil içinde 569 konferans, 223 sergi, konser, senlik, tiyatro, 118 panel, 87 gezi, 37 çalistay ve 43 egitim toplantisi gerçeklestirildigi ifade ediliyor. KOP Bölgesi Üniversitelerinde 219 ögrenci toplulugu oldugu da göze çarpiyor. Bölge üniversiteleri toplamda 20 Türkçe süreli ve bir adet Ingilizce yayin ile akademik alanlara katki sagliyor.
Bölge Üniversiteleri Birlesik Envanteri: Türkiye'de bir ilk
KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Prof. Dr. Mehmet Babaoglu hazirlanan bu envanterin Türkiye’de bir ilk ve önemli bir çalisma oldugunu ifade ederek sunlari söyledi:
“Bölge Üniversitelerimiz Selçuk Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Hakki Gökbel’in Dönem Baskanligi'nda esgüdüm içinde oldukça basarili faaliyetler yapiyorlar. Bu envanter çalismasi Bölge üniversitelerimizin egitim ve AR-GE gücünü ortaya koyan Türkiye’de bir ilk niteliginde önemli bir çalismadir. Bölgemizi kalkindirmada önemli bir motor gücü olan üniversitelerin katki vermedigi bölgesel kalkinma programlari eksik kalacaktir. Kasim
2013’te yapilacak olan KOP Bölgesel Kalkinma Sempozyumu bu birlikteligin ve katkinin en önemli göstergesidir. Ögrencilerimizin tercih dönemlerinde KOP Bölgesi üniversitelerini daha iyi taniyip analiz edebilmesine imkan saglayacak bu envanterin hazirlanmasinda katki saglayan 7 üniversitemizin rektörlerini kutluyor, ayni çati altindaki bu olusum içinde yer almaktan gurur ve mutluluk duydugumu belirtmek istiyorum.”
Envanterin tamamina KOP Bölgesi Üniversiteler Birligi unikop.org adresinden ulasabiliniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284