KOP Bölgesi Üniversiteler Birligi kuruldu

KOP bölgesindeki Aksaray, Karaman, Konya ve Nigde`deki üniversitelerin rektörleri, KOP Bölgesi Üniversiteler Birligi`nin kurulmasi çalismalari kapsaminda Konya`da bir araya geldi.

KOP Bölgesi Üniversiteler Birligi kuruldu

Konya Ovalari Projesi (KOP) Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Mehmet Babaoglu, KOP binasindaki toplantida yaptigi konusmada, bölgenin Türkiye'nin gelecegi için çok önemli oldugunu belirtti.
KOP Bölgesi Üniversiteler Birligi'nin kurulmasinin bölge olarak bir dönüm noktasi, yeni bir baslangiç olacagini ifade eden Babaoglu, sunlari kaydetti:
''Bugün tarihi bir gündür. Bölgemizde bulunan 7 üniversitemiz bir araya gelerek, bu bölge yararina, bu bölgenin kalkinmasi için çalismalar yürütülecektir. KOP Bölge Kalkinma Idaresi'yle de isbirligi içerisinde insallah çalismalar yürütülecektir. Bugün bu birlik kurulmustur. Birlik baskanini seçmistir.''
Yüksekögretim Kurulu (YÖK) Baskan Vekili Prof. Dr. Saban Çalis da üniversitelerin, içinde bulunduklari toplumun kalkinmasinda dinamik bir güç oldugunu, KOP gibi bölgenin kalkinmasi için düsünülmüs önemli bir yapinin paralelinde üniversitelerin de bir birlik olusturmasinin bu kalkinma sürecini hizlandiracagini vurguladi.
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakki Gökbel ise 7 üniversitenin bir araya gelerek, isbirligi yapmasinin bölgenin kalkinmasina çok ciddi katkida bulunacagini belirtti.
Toplanti, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Seker, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakki Gökbel ve Nigde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür'ün katilimiyla gerçeklestirildi.
Toplanti sonunda rektörlerin protokole imza atmasiyla KOP Bölgesi Üniversiteler Birligi kuruldu. Baskanliga ise SÜ Rektörü Gökbel seçildi.
Konusmalarin ardindan, Isil Karaçor'un ''Vav, Elif Olabilmek'' adli resim sergisinin açilisi yapildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284