KOP Idaresi Yerel Yönetimleri Destekliyor

Konya Ovasi Projesi (KOP) Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi tarafindan düzenlenen `Yerel Yönetimlerin Güçlendirilmesi` KOP yerel toplantilari devam ediyor.

 KOP Idaresi Yerel Yönetimleri Destekliyor

Bu kapsamda Ilçe Kaymakam ve Belediye Baskanlarinin katildigi toplanti Beysehir Belediyesi’nde gerçeklestirildi. Beysehir Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantiya, KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Prof. Dr. Mehmet Babaoglu ile Beysehir Kaymakami Muzaffer Basibüyük, Seydisehir Kaymakami Tuncay Sonel, Beysehir Belediye Baskani Murat Özaltun, Derbent Belediye Baskani Hamdi Acar, Hüyük Belediye Baskani Mehmet Sahin, Derebucak Belediye Baskani Ahmet Kisa, Doganhisar Belediye Baskani Abdullah Koç, KOP Idaresi Baskan Yardimcisi Ihsan Bostanci ile KOP Idaresi uzmanlari ve kurum amirleri katildi. Toplantida, belediyelerin imkanlarinin büyüklükleriyle dogru orantili olarak sinirli olduguna dikkat çeken Beysehir Belediye Baskani Murat Özaltun, Derbent, Derebucak, Hüyük, Doganhisar ve Beysehir havzasi belediyeleri olarak vatandasa daha rahat hizmet edebilmek için güçlü kaynaklara ihtiyaç duyduklarini söyledi. Bunun hareket noktasinin da proje üretme olduguna dikkat çeken Baskan Özaltun, “Gerek tarimsal, gerekse diger alanlarda proje üretebilmek için KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi bu eksikliklerimizi görmüs ve Yerel Yönetimleri Güçlendirme Projesini hayata geçirmis durumdadir. Bugüne kadar alisilagelmis anlayisin disinda, belirledigimiz personele sadece ‘Proje nedir, nasil yazilir’ bilgisini vermekten çok hayata nasil geçirilebilir, proje hangi asamalardan olusura dayanan kalici egitim faaliyetleri üstlenmektedirler. Bu dogrultuda bilgi ve tecrübe aktariminin yapilacagi bu çalismalar için ben simdiden kendilerine tesekkür ediyorum” dedi.

“KOP, YEREL YÖNETIMLERI ÖNEMSIYOR VE DESTEKLIYOR”
KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi’nin bölgenin kalkinmasina ve gelismesine yönelik faaliyetler yürüttügüne deginen KOP Idaresi Baskani Prof. Dr. Mehmet Babaoglu da, Aksaray, Karaman, Konya ve Nigde illerinden olusan KOP Bölgesi için topyekun kalkinmayi saglayacak bir eylem planinin hazirlandigini söyledi. KOP Eylem Plani’nin 62. Hükümet programina girmesiyle birlikte bu ay içerisinde Basbakan Ahmet Davutoglu tarafindan açiklanmasini beklediklerini belirten Baskan Babaoglu, belediyelerin kurumsal kapasitelerinin artirilmasi için çalismalar yaptiklarini ifade etti. Bölgenin topyekün kalkinmasi için üniversiteler basta olmak üzere her kurumu bir araya getirmeyi, ortak hareket etmeyi hedeflediklerini söyleyen Baskan Babaoglu, “Bu asamada cografi sartlari birbirine uyan belediyelerimizi grup grup bir araya getiriyoruz. KOP Idaresi olarak yerel yönetimleri önemsiyor ve sürdürülebilir bir kalkinma için KOP Bölgesi’ndeki yerel yönetimleri destekliyoruz. Kaymakamliklar ve belediyelerimizin kurumsal kapasiteyi gelistirme programi kapsaminda her ilçe belediyemizden üç personeli egiterek bir KOP Proje Ofisi kurmak ve bunu da sürdürülebilir yapmak istiyoruz” seklinde konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284