KOP Idaresi’nden Bölge Illerine 74,2 Milyon TL

Kalkinma Bakani Cevdet Yilmaz, 2014 Yili KOP Küçük Ölçekli Sulama Isleri Programi’ni (KÖSIP) onayladi.

KOP Idaresi’nden Bölge Illerine 74,2 Milyon TL

Aksaray, Karaman, Konya ve Nigde illerinden olusan KOP Bölgesi'nin kalkinmasini hizlandirmak amaciyla kurulan Kalkinma Bakanligi Konya Ovasi Projesi (KOP) Bölge Kalkinma Idaresi kapsamindaki illerde uygulanan küçük ölçekli sulama projeleri için 74,2 Milyon TL’lik 2014 yili ödenegi Kalkinma Bakani Cevdet Yilmaz tarafindan onaylandi.
KOP Bölgesi’ndeki küçük ölçekli sulama sistemlerinin rehabilitasyonu ve yayginlastirilmasi amaciyla kullanilacak olan bu ödenek, KOP Idaresi tarafindan Aksaray, Karaman ve Nigde Il Özel Idareleri ile Konya Büyüksehir Belediyesi ve Konya Valiligi Yatirim Izleme ve Koordinasyon Baskanligi’na aktarilacak.
“KOP Illerine Son 4 Yilda 263 Milyon TL Ödenek”
KOP KÖSIP kapsaminda aktarilacak olan 74,2 Milyon TL’lik ödenek ile özellikle sulama tesisi olmayan kirsal kesimin sulu tarima kavusacagini vurgulayan KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Prof. Dr. Mehmet Babaoglu sunlari söyledi:
“KOP Bölgesi’ne büyük önem veren Kalkinma Bakanimiz Sayin Cevdet Yilmaz geçtigimiz yillarda oldugu gibi KOP Idaresi KÖSIP Programi kapsamindaki ödenegin Bölge illerine aktarilmasini onayladi. 2011 yilinda 50 Milyon TL, 2012 yilinda 63,4 Milyon TL, 2013 yilinda 75,3 Milyon TL olan program bütçesi, 2014 yilinda 74,2 Milyon TL olarak onaylanmistir. Böylece son 4 yil içerisinde KOP illerine yaklasik 263 Milyon TL ödenek aktarilmistir. 2014 yili için aktarilacak olan bu ödenekle, özellikle sulama tesisi olmayan kirsal kesimin sulu tarima kavusmasi amaci ile sürdürülmekte olan küçük ölçekli sulama isleri programi kapsaminda 68 yerlesim beldesi daha sulama sistemine kavusacaktir. Bölge kalkinmasina önemli bir girdi saglayacak yeni ödenegin hayirli olmasini diliyorum.”
Konya ilinin yeni yasayla birlikte en küçük köyünden mahallesine kadar tamaminin Büyüksehir Belediyesi sinirlari olarak kabul edildigini ifade eden Babaoglu, daha önce Il Özel Idaresi eliyle yapilan bu kapsamdaki yatirimlarin bu yildan itibaren Konya Büyüksehir Belediyesi ve Konya Valiligi ile ortaklasa yürütülecegini de sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284