KOP Idaresi’nden Çok Önemli Bir Proje Daha

Konya Ovasi Projesi Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Ihsan Bostanci, KOP Bölgesi genelinde yasanan ölümlü ve yaralanmali trafik kazalarini en aza indirmek amaciyla önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

KOP Idaresi’nden Çok Önemli Bir Proje Daha

KOP Idaresi Aksaray, Karaman, Konya ve Nigde’den olusan KOP illerinde sehir içi ana arter trafik yollari ile sehirlerarasi özelligi bulunan çevreyollarinda trafik akisi risk haritasini belirlemek ve alinmasi gereken tedbirleri saptamak için ‘KOP Bölgesi Trafik Güvenligi Arastirma Projesi’ni baslatti.
“Trafik Güvenligi Için Önemli Bir Proje”
KOP Idaresi toplanti salonunda gerçeklestirilen imza töreninde konusan KOP Idaresi Baskani Ihsan Bostanci, trafik kazalarinda meydana gelen ölüm, yaralanma ve maddi kayiplarin tüm Türkiye’de oldugu gibi KOP Bölgesi içinde büyük önem tasiyan bir halk sagligi sorunu ve milli servet kaybi olduguna dikkat çekti. Milli ve dini bayramlar gibi uzun süreli tatil dönemlerinde karayolu trafiginin üst limitlere ulastigini ve hiç kimsenin istemedigi olumsuz sonuçlara neden olduguna deginen Bostanci sunlari söyledi:
“Karayolu üzerindeki yaya ve tasit hareketliligini disipline edecek bir dizi yeni tedbirlerin alinmasi için oldukça önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. Güvenli ulasim için sürücü egitimi, karayollarinin geometrik yapisi ve altyapi güvenlikleri ile denetim mekanizmalarinin artirilmasinin gerekliligine inaniyoruz. Hedefimiz bölge genelinde hem daha güvenli bir ulasim sisteminin alt yapisini elde etmek hem de ölümlü ve yaralamali trafik kazalarini en aza indirmek. ‘KOP Bölgesi Trafik Güvenligi Arastirma Projesi’ sonucunda KOP illerinin her birinde trafigi tehlikeye sokan en sorunlu noktalar tespit edilerek bu noktalarda alinmasi gereken tedbirler önerilecek. Proje kapsaminda ayrica KOP illerinde mevcut trafik sirkülasyonunun daha saglikli islemesi için öncelikli iyilestirme tavsiyelerinin yani sira alternatif ulasim türlerinin tespiti ve gelistirilmesine yönelik inceleme çalismalari da gerçeklestirilecektir. Konuyla ilgili kamu kurumlari, oda ve dernek gibi sivil toplum kuruluslariyla çesitli çalistaylar yapmayi da planliyoruz.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284