KOP Projesi Hayat Buluyor

KOP Bölgesindeki Küçük Sulama Sistemlerinin Rehabilitasyonu ve Yayginlastirilmasi Amaciyla Küçük Ölçekli Sulama Isleri Programi (KÖSIP) Kapsaminda 15 Milyon TL’lik Protokol Imzalandi.

KOP Projesi Hayat Buluyor

Valilik Toplanti Salonunda gerçeklestirilen protokol imza törenine Vali Murat Koca, KOP Idaresi Baskani Prof. Dr. Mehmet Babaoglu, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Vekili Erkan Isa Erat, Il Genel Meclis Baskani Celalettin Güngörer ve basin mensuplari katildi.
Protokol Imza töreninden önce bir konusma yapan KOP Idaresi Baskani Prof. Dr. Mehmet Babaoglu, “ 3 yildir uygulamakta oldugumuz Konya, Karaman, Aksaray ve Nigde illerine 263 milyon liralik bir kaynak aktardik. Amacimiz kirsal alanlara sahip bu 4 ilimizin köy ve beldelerini tarimsal sulama suyu karsilama ve daha modern tarim yaparak bu alanlarimizdaki insanlarimizin üretim kapasitelerini arttirmak, katma degeri yüksek meyvelerin ve sebzelerin üretilmesini yönlendirmektir. Bölgede uyguladigimiz program Türkiye’nin en kapsamli kirsal kalkinma programi sayesinde hane geliri artan yerlerden göçüde önlemis olacagiz. 5 yillik bir süreçte 4 ile sulama alaninda 350 milyon TL. kaynak aktarimi yapilacak ” dedi.
Vali Murat Koca ise konusmasinda; “Yer alti ve yerüstü sularinin en verimli sekilde kullanilarak hanelerde gelir artisi olacagini ve gelirle dogru orantili olarak ta göç olayinin ortadan kalkacagini belirtti. Yapilacak olan bu yatirimin çok kisa bir sürede kendini amorti edecegini söyleyen Vali Koca konusmasinin devaminda Karaman’in Yenilenebilir Enerji alaninda yerini almaya basladigini ifade ederek enerji alaninda yatirim yapmak isteyen yatirimcilar için bölgenin bir cazibe merkezi haline gelmesi konusunda yürütülen çalismalarin emin adimlarla sürdügünü dile getirdi.
Konusmalarin ardindan Karaman Il Özel Idaresi bütçesine aktarilacak olan 15 Milyon TL. için protokol hayirli olmasi dilekleriyle törenle imzalandi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284