KOP TEYAP Basliyor

KOP Idaresi tarafindan hazirlanan ve 2015 yilinda faaliyete girecek olan KOP TEYAP “Tarimsal Egitim ve Yayim Analizi Projesi” için saha analiz çalistaylari basliyor.

KOP TEYAP Basliyor

Kalkinma Bakanligi, Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakanligi ve KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi isbirligiyle düzenlenen ihtiyaç analizi çalistaylarinin saha çalismalarini ise Konya Bahri Dagdas Uluslararasi Tarimsal Arastirmalar Enstitüsü üstleniyor.
Proje ile KOP Bölgesi’nde degisen iklim sartlari, kuraklik ve üretim çesitliligi üzerine bir farkindalik olusturmak istediklerini vurgulayan KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Prof. Dr. Mehmet Babaoglu, bölge için önemli olan egitim ihtiyacinin karsilanacagini ifade etti.
“KOP’ta egitim basliyor”
KOP Bölgesi’nin önemli arastirma merkezinden biri olan Konya Bahri Dagdas Uluslararasi Tarimsal Arastirma Enstitüsü araciligiyla yapilacak olan saha çalismalari ve çalistaylarla üreticinin bilinçlendirilecegini vurgulayan Baskan Babaoglu sunlari söyledi:
“Aksaray, Karaman, Konya ve Nigde illerinden olusan KOP Idaresi kuruldugu günden beri bölgemizde çesitli çalismalar yapiyor. Degisen iklim sartlari, su azligi, kuraklik ile ortaya çikan sorunlarin güncel bilgilerle yenilenmesi için 2015 yilinda faaliyete geçirecegimiz KOP TEYAP için saha analizi çalismalarimiza önümüzdeki günlerde basliyoruz. Bu çalisma sonucunda güncellenen bilgilerle Bölge illerimizde yayim yapan kurum ve kuruluslarinin, tarim paydaslarinin egitim materyali eksikleri giderilecek, üreticilerimiz bilinçlendirilerek bölge kalkinmasini artiracak kaliteli, katma degeri yüksek ürün yetistirmeye yönlendirilecektir. KOP Bölgesi için güncel bilgilere ulasacagimiz bu çalismayi önemsiyoruz. Ayrica KOP TEYAP’a ek olarak KOP Bölgesi’nde tarim üzerine faaliyet gösteren tüm kamu kurum ve kuruluslari ilgilileri ile illerin üst düzey yöneticilerinin de yer aldigi anket çalismalari yapiliyor. Yaklasik bin kisinin yer aldigi anket çalismasinin sonuçlari çalistaylarda analiz edilerek yapilacak yayim faaliyetlerine isik tutacaktir. Bu çalismalara destek veren Bakanliklarimiz basta olmak üzere, saha analizlerini yapan Bahri Dagdas Uluslararasi Tarimsal Arastirma Enstitüsü Müdürü Dr. Fatih Özdemir ve ekibine tesekkür ediyorum” diye konustu.
Baskan Babaoglu, ihtiyaç analizi çalistaylarinin önümüzdeki günlerde Aksaray, Konya, Karaman ve Nigde’de kurum ve kuruluslarin katilimiyla genis katilimlarla düzenlenecegini de sözlerine ekledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284