KOP Üniversiteler Birligi Çalismalarini Hizlandirdi

Konya Ovasi Projesi (KOP) Bölgesi Üniversiteler Birligi Stratejik Planlama Kurulu’nun ilk toplantisi yapildi.

KOP Üniversiteler Birligi Çalismalarini Hizlandirdi

Selçuk Üniversitesi’nin (SÜ) ev sahipligindeki toplantiya Selçuk, Nigde, Aksaray, Karamanoglu Mehmetbey, KTO Karatay, Mevlana, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin rektör yardimcilari, KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi uzmanlarindan olusan Stratejik Planlama Kurulu üyeleri katildi.
Toplantinin açilis konusmasini yapan KOP Bölgesi Üniversiteler Birligi Kurucu Baskani, SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakki Gökbel, 2013 yilinin basindan bu yana birligin çalismalarini sürdürdügünü söyledi. Prof. Dr. Gökbel, “Bu birligin KOP Bölgesi için çok önemli oldugunu düsünüyorum. KOP bölgesindeki 7 üniversite olarak biz bir araya geldik ve birlikte egitim, arastirma, sosyal faaliyetler alaninda pek çok is yapabiliriz. Bu aktiviteleri yaparken de KOP bölgesinin kalkinmasina ciddi sekilde katki saglayabiliriz. Inaniyorum ki, bizim bu birlikteligimiz kurulan ve kurulacak olan diger üniversite birliklerine örnek olacak” diye konustu.
Birligin önümüzdeki dönem çalismalari hakkinda da bilgi veren Rektör Prof. Dr. Gökbel, “Her seyden önce durum analizi yapabilmemiz için bir envanter çalismasi ve planlamasi yapilmasi gerekiyor. Bunu ortaya koyduktan sonra stratejik planlama kurulu toplantilarinda ortaya konulan hedefler dogrultusunda çalismalarimizi netlestirecegiz. Ayrica eylül ayi içerisinde genis katilimli bir sempozyum düzenleyecegiz. Bunun öncesinde de bir arama konferansi gerçeklestirmek istiyoruz. Bu konferansta birligin yol haritasini çizecegiz. Bu hem 7 üniversitenin bundan sonra atmasi geren adimlar konusunda yardimci olacak hem de KOP Bölge Kalkinma Idaresi’ne önemli bir veri saglayacaktir. Ayrica KOP Bölge Kalkma Idaresi Baskanligi tarafindan dergi çikartilmasi hedefleniyor. Bizler de bilimsel açidan destek olacagiz” dedi.
Konusmanin ardindan KOP Bölgesi Üniversiteler Birligi Genel Sekreteri Prof. Dr. Hasan Kürsat Güles ile üniversitelerin rektör yardimcilarindan olusan ve KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi uzmanlari, Stratejik Planlama Kurulu üyeleri birligin ileriye dönük çalismalari hakkinda bilgi alisverisinde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284