KOP Üniversiteler Birligi Genel Sekreterleri Bir Araya Geldi

KOP Bölgesi Üniversiteler Birligi (UNIKOP), Selçuk Üniversitesi’nin ev sahipliginde üye 7 üniversitenin genel sekreterinin katilimiyla istisare toplantisi düzenledi.

KOP Üniversiteler Birligi Genel Sekreterleri Bir Araya Geldi

Selçuk Üniversitesi Rektörlük Binasi’nda gerçeklestirilen toplantinin açilis bölümüne katilan Selçuk Üniversitesi Rektörü ve KOP Bölgesi Üniversiteler Birligi Kurucu Baskani Prof. Dr. Hakki Gökbel, su ana kadar olan çalismalar hakkinda bilgi verdi. Rektör Gökbel, “Birligimiz bugüne kadar önemli kararlara imza atti. Inaniyorum ki belirlenen amaç ve hedeflere ulasabilmek için ortaya konulan strateji ve faaliyetler en kisa zamanda uygulamaya geçecektir. Bu amaçla genel sekreterlerin de üniversitelerdeki idari mekanizmanin isleyisi ile ilgili hususlari degerlendirerek KOP Bölgesi Üniversiteler Birligi içinde ortak faaliyet alanlarinin belirlenmesi noktasinda alacaklari kararlar gerek Strateji Planlama Kurulu, gerekse Üst Kurul tarafindan oldukça önem tasiyor” dedi.
Toplantida ilk olarak UNIKOP Genel Sekreterligi’nin üniversitelerden alinan verilere dayanarak hazirladiklari raporlar detayli bir biçimde tartisildi. Üye üniversitelerin daire baskanlarinin önümüzdeki günlerde Konya’da bulunan dört üniversitenin ev sahipliginde bir araya gelmeleri ve kütüphane otomasyon sistemleri ve isleyis mekanizmasinda ortak veri tabaninin olusturulmasi kararlastirildi.
Ayrica toplumsal duyarlilik anlaminda üniversitelerin belirlenen bir tema ile ortak sosyal sorumluluk faaliyetleri yürütmeleri konusunda UNIKOP kuruluna öneriler sunuldu. Özellikle “Dumansiz Saha” uygulamalarinin bölge üniversitelerinin kampüslerinde uygulanmasi için prensipte anlasama saglanirken, Yesilay ile düzenlenecek protokolün hazirlik çalismalarinin baslatilmasina karar verildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284