KOP’tan Istihdama Katki Saglayacak Egitim Hamlesi

Konya Ovasi Projesi (KOP) Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Ihsan Bostanci, KOP Tarimsal Egitim ve Yayim Projesi (KOP TEYAP) kapsaminda 2016 yilinda yapilacak egitimlerde istihdam sorunu yasayan tarimsal yayimcilara yöneleceklerini söyledi.

KOP’tan Istihdama Katki Saglayacak Egitim Hamlesi

Aksaray, Karaman, Konya ve Nigde’den olusan KOP Bölgesi’nin kalkinmasina yönelik projeleri hayata geçiren KOP Idaresi Baskanligi, KOP Eylem Plani’nda yer alan KOP TEYAP kapsaminda 2015 yilinda Tarimsal Yayim, Küçükbas Hayvancilik (Koyun-Keçi Yetistiriciligi), Büyükbas Hayvancilik ve Serbest Sistem Tavukçuluk gibi konularda kamu ve özel sektör çalisani tarim yayimcilarina egitimler düzenledi.
Hedef özel sektör yayimcilari
KOP Bölgesi’nin kalkinmasinda önemli bir yer tutan tarim sektöründe bilincin artirilmasi ve farkindaligin olusturulmasina yönelik egitim faaliyetlerini 2016 yilinda da sürdüreceklerini ifade eden KOP Idaresi Baskani Ihsan Bostanci, bu yilki egitim programlarinda öncelikli olarak istihdam sorunu yasayan ve özel sektörde çalisan tarimsal yayimcilarin kapasitesini yükselterek özel sektöre katki saglamak istediklerini belirtti.
Tarimla ilgili kamu ve özel sektör tarim yayimcilarina yönelik verilecek egitimlerin artarak devam edecegini vurgulayan Bostanci, “Bugüne kadar KOP Bölgesi illerimizde genis katilimli egitim çalismalari yürüttük, bundan sonra da yürütmeye devam edecegiz. Bölgenin en önemli gelir kaynaklari arasinda tarimin ilk siralarda geldigini göz önünde bulundurdugumuzda halen istihdam sorunu yasayanlar ile özel sektörde çalisan tarimsal yayimcilarimizin kapasitelerinin yükseltilmesinin bölge tarimina yapilacak en önemli yatirim olduguna inaniyoruz. Öncelikle olarak hali hazirda is sahibi olmayan tarim yayimcilarinin egitim faaliyetlerine katilmasi arzuluyoruz” diye konustu.
Baskan Bostanci, bu kapsamda verilecek egitim programlarina katilmak isteyen tarim yayimcilarinin KOP ve KOPTEYAP web sitelerinden ayrintili bilgiye ulasabileceklerini de sözlerine ekledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284