KOP’un Sulama Projeleri Ödenegi Onaylandi

Konya Ovasi Projesi (KOP) kapsamindaki illerde sulama projeleri için Il Özel Idarelerine verilecek ödenegin onaylandigi bildirildi.

KOP’un Sulama Projeleri Ödenegi Onaylandi

KOP Bölge Kalkinma Idaresi’nden yapilan açiklamada, Konya, Karaman, Aksaray ve Nigde illerinden olusan Konya Ovasi Projesi (KOP) kapsamindaki illerdeki sulama projeleri için 70 milyon TL’lik ödenegin Kalkinma Bakani Cevdet Yilmaz tarafindan onaylandigi bildirildi. KOP bölgesindeki küçük ölçekli sulama sistemlerinin rehabilitasyonu ve yayginlastirilmasi amaciyla kullanilacak ödenegin KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi tarafindan Konya, Karaman, Aksaray ve Nigde Il Özel Idarelerine aktarilacagi kaydedildi.
Il Özel Idareleri’ne aktarilacak ödenekle özellikle sulama tesisi olmayan kirsal kesimin sulu tarima kavusacagini belirten KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Prof. Dr. Mehmet Babaoglu, “KOP Bölgesine büyük önem veren Kalkinma Bakanimiz Sayin Cevdet Yilmaz geçen yil oldugu gibi ödenegin bölge Il Özel Idarelerine aktarilmasini onayladi. 2011 yilinda 50 milyon TL, 2012 yilinda 63.4 milyon TL olan ödenegi 2013 yilinda 70 milyon TL’ye çikaran Sayin Bakanimiz Il Özel Idarelerimize aktarilacak bu ödenekle özellikle sulama tesisi olmayan kirsal kesimin KOP Projesi ile sulu tarima kavusacagini ve kalkinmaya önemli bir girdi saglayacagini vurgulayarak hayirli olmasi dileklerinde bulundu. Kalkinma Bakanimizin onayladigi 70 milyon TL’lik ödenek, Küçük Sulama Projelerinde kullanilacak ve tarim alanlarinda KOP Bölgesi’nin kalkinmasina büyük destek saglayacaktir” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284