Köy Yerlesik Alan Ve Civari Sinir Çalismalari Tamamlandi

Karaman’in il oldugu 1989 yilindan beri devam etmekte olan çalismalar kapsaminda 2012 yilina kadar 88 köyde çalismalar tamamlandi.

Köy Yerlesik Alan Ve Civari Sinir Çalismalari Tamamlandi

Yerlesik Alan tespit çalismalarinin, köyde yasayan vatandaslarimiza büyük kolayliklar getirecegi düsünüldügünden, Vali Murat Koca tarafindan Il Özel Idaresine verilen talimat dogrultusunda çalismalar hiz kazandi. Yogun arazi ve büro çalismalari neticesinde bir buçuk yil gibi kisa bir süre içerisinde 80 köy ve baglilarinda Yerlesik Alan tespitleri yapilarak sinirlarimiz içerisindeki köylerin, köy merkezlerinin tamaminin Köy Yerlesik Alan ve Civari Sinir tespitleri tamamlandi.
Karaman Ili sinirlari dâhilinde merkez ve ilçelerinde 153 köyün, köy merkezlerinin ve bunlara bagli 15 adet bagli tescillerinin Köy Yerlesik Alan ve Civari Sinirlari, 2014 Temmuz ayi itibari ile belirlendi.
Vali Murat Koca baskanligindaki Ayranci Kaymakami Genel Sekreter Vekili Erkan Isa Erat, Il Genel Meclisi üyelerinden Emine Simsek, Eyüp Çayir, Hayri Ay ve Il Özel Idaresi birim müdürlerinden olusan, Il Encümenince onaylanarak kesinlesti.
Il Özel Idaresi Imar ve Kentsel Iyilestirme Müdürlügü teknik elemanlarinca bütün köylerde çalismalar alanda tamamlanarak harita ve kroki çizim islemleri bitirildi.
Bununla birlikte tüm köylerde yerlesik alan içinde vatandaslarimiz, yapi ruhsati olmaksizin il özel idaresi onayi ve muhtarlik izni ile yapmak istedikleri insaatlara baslayabilecekler. Ayrica bu bitirilen çalismalarla birlikte köy içindeki yapilasma taleplerine il özel idaresi tarafindan, isteyen vatandaslara ücretsiz olarak tip projeler verilecek ve kaçak yapilasmanin da önüne geçilmis olunacak.
Köyde yasayan vatandaslarimiz için önemli olan bu çalismanin bitirilmesinde yogun bir sekilde çalisan personel, Vali Murat Koca tarafindan, Il Özel Idaresi Imar ve Kentsel Iyilestirme Müdür Vekili Ali Yener Terlemez, Harita Mühendisi Mustafa Karaoglan ve Harita Teknikeri Arif Ali Is, Basari Belgesi ile taltif edildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284