KPSS A`daki 35 Yas Sarti Iptal

Anayasa Mahkemesi KPSS A`daki 35 sartiyla ilgili düzenlemeyi iptal etti.

KPSS A`daki 35 Yas Sarti Iptal

Anayasa Mahkemesi KPSS-A kadrolarina girmeyi düsünenleri yakindan ilgilendiren bir karar imza atti. KPSS-A kadrolarinda yer alan tüm yas sartlari 35 olarak belirlenmisti. Ancak Anayasa Mahkemesi bu 3 düzenlemeyi de iptal etti. Karar Resmi Gazetede yayimlandiktan 9 ay sonra yürürlüge girecek.
9 ay süresince 35 yas düzenlemesi uygulanmaya devam edilecek. Ancak bu 9 aylik sürede yeni bir yasal düzenleme yapilmamasi halinde, 35 yas düzenlemesi iptal olmus olacak.
ISTE IPTAL EDILEN MADDELER
MADDE 9- 657 sayili Kanuna asagidaki ek madde eklenmistir.
"EK MADDE 40-Meslege özel yarisma sinavina tabi tutulmak suretiyle alinan ve bu Kanunun 36 nci maddesinin Ortak Hükümler Bölümünün (A) fikrasinin (11) numarali bendinde sayilan kadrolara atanmak amaciyla kurumlarca yapilacak olan özel yarisma sinavlarina basvurularda üst yas siniri; özel mevzuatinda yer alan yas sartina iliskin hükümlere bagli kalinmaksizin sinavin yapildigi tarihte otuzbes yasini doldurmamis olmak seklinde uygulanir.
Özel kanunla kurulmus diger kamu kurum, kurul, üst kurul ve kuruluslari tarafindan meslege özel yarisma sinavina tabi tutulmak suretiyle yapilacak alimlarda da birinci fikra hükmü uygulanir. "
MADDE 10- 657 sayili Kanuna asagidaki geçici madde eklenmistir.
"GEÇICI MADDE 38-Bu Kanunun ek 40nci maddesi ile yapilan düzenleme; bu Kanun Hükmünde Kararnamenin yayimi tarihinden önce duyurusu yapilip basvuru süresi bitmis olan giris sinavlari hakkinda uygulanmaz. Bu sinavlarda yas sartina iliskin olarak duyurunun yapildigi tarihte yürürlükte bulunan mevzuat hükümleri uygulanir."
MADDE 12- 24/2/1983 tarihli ve 2802 sayili Hakimler ve Savcilar Kanununun 8 inci maddesinin birinci fikrasinin (b) bendi asagidaki sekilde degistirilmistir:
" b) Giris sinavinin yapildigi tarih itibariyla otuzbes yasini doldurmamis olmak."
Rotahaber
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284