Kredi Karti Borçlulari Bu Tuzaga Dikkat!

Banka borcunu ödeyemeyen vatandas, bazi firsatçilarin ekmek kapisi oldu. Internet veya cep telefonundan kisa mesaj araciligiyla borçluya ulasan ve ismini sir gibi saklayan bazi yasa disi sirketler, komisyon karsiliginda borç kapatiyor.

Kredi Karti Borçlulari Bu Tuzaga Dikkat!
Bazi firsatçilar kredi karti borcundan magdur olan vatandaslari avlamaya çalisiyor. Zor durumdaki vatandasin durumundan istifade etmeye çalisan firsatçilar komisyon karsiliginda borç kapatiyorlar. Adreslerini saklayan sözde sirketler islemleri kurye ile gerçeklestiriyor.
Banka borcunu ödeyemeyen vatandas, bazi firsatçilarin ekmek kapisi oldu. Internet veya cep telefonundan kisa mesaj araciligiyla borçluya ulasan ve ismini sir gibi saklayan bazi yasa disi sirketler, komisyon karsiliginda borç kapatiyor. Finansal hizmet vermek için hiçbir yasal zemini olmayan bu sirketler, borca 36 aya kadar taksit yaptiklari gibi istenildigi takdirde kapiya özel kurye bile gönderiyor. Sayilari hizla artan bu sirketler, kredi karti sahiplerinin borçlarini kapattiktan sonra üzerine kendi komisyonlarini da ekleyerek, ayni kredi kartina bir ürün satilmis gibi borcu yeniden 12-36 ay arasi bir vadeyle taksitlendiriyor. Kredi kartinin limitinin borca eklenen komisyon giderini de karsilamasi durumunda, limitin üzerindeki farki elden ödeme yoluyla tahsil edip, geri kalan borcu yine ayni kredi kartina taksitlendiriyor.
10 bin lira borca özel kurye
Kartin limitinin yeterli gelmemesi durumunda da elden ödeme yöntemi devreye giriyor. Kredi karti taksitlendirmesi yapan ve DH Danismanlik adi altinda çalisan sirket, internet sitesi üzerinden, 36 aya kadar kart taksitlendirme yapabildiklerini, müsterilerine gerekirse nakit avans da çektirebilecekleri vaadinde bulunuyor. Sirket, 10 bin liranin üstünde meblaglar için özel hizmet sunduklarini belirterek, özel telefon hatlarindan kendilerine ulasilabilecegi bilgisini paylasiyor. Yine bu sirketin internet sitesinde, ‘Eger isterseniz çalisanlarimizdan birini adresinize gönderebiliriz’ ifadesi yer aliyor. GT Danismanlik adi altinda faaliyet gösteren baska bir sirket de yine internet sitesi üzerinden borçlulara umut dagitiyor.
ÜRÜN ALMIS GIBI BORÇ TAKSITE BÖLÜNÜYOR
Internette yüzlerce benzeri olan sirketlerden bir digeri ‘Ankara Finans’ adiyla faaliyet gösteriyor. Bütün islemlerinin yasal oldugunu iddia eden bu sirket de, nedense sirketin adresine internet sitesinde yer vermiyor. Bu sirketin Ankara yetkilisi de tam ismini vermekten kaçinirken, 10 bin liralik bir borcu nasil taksitlendirdiklerini söyle anlatti: “10 bin liralik borcunuzu üzerine bin 600 ekleyerek biz ödüyoruz. Daha sonra bunu bir satis yapmisiz, bir elektronik magazasindan dizüstü almissiniz gibi, kartinizla anlasmali oldugumuz kurumdan taksitle yeniden çekim yapiyoruz. Aslinda satilan mal ya da ürün yok.”
Kaynak: Rota Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284