KTSO: Karaman`da Egitim Için Her Zaman Variz...

Karaman Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mustafa Toktay, `ilimizin tanitimina egitime katki saglamak konusunda çesitli girisimlerimiz olmus ve bu konuda yogun çalismalar yürüterek; MEVKA desteklerinden en üst düzeyde yaralanmaya çalistik.

KTSO: Karaman`da Egitim Için Her Zaman Variz...

MEVKA araciligiyla düzenlemis oldugumuz projelerle ilimizin turizm sektöründe tanitilmasi ve sektörün canlanmasi konusunda projeler hazirladik.
Ayrica ilimiz sanayisine destek olmak için arastirma ve gelistirme faaliyetlerin yürütülebilecegi bir ortam olan ISGEM 'in kurulmasi çalismalarini yürüttük. Oda olarak, MEVKA’dan gelecek olan 1.000.000 TL’lik yatirimin Karaman’a aktarilmasi için ISGEM 'in etüd ve ön çalismalarini yaptik.
Egitimsiz personeli yetistirmek niteliksiz elemani nitelikli eleman haline getirmek için de; ISKUR ve Milli Egitim Müdürlügü ile ortaklasa yürüttügümüz UMEM Beceri 10 Projesini yürüttük. Bu çalismayla isçinin ise yerlesmeden önce, yetistirilmesine olanak sagladik.
Sektörlerin canlanmasi ve yeni yeni projeler üretmenin yaninda, egitime verdigimiz destek dogrultusunda ilimize yaklasik 15.000.000 TL'lik bir yatirim yapacak olan TOBB’dan yatili fen lisesi yapimi için gerekli çalismalar yapilarak ihale asamasina gelindi.
Ilimize katki egitime destek vermek adina; TOBB den gelecek olan 15.000.000 TL ile yatili fen lisesinin temelini haziran-temmuz aylarinda atacagiz.
Hizmet için geldigimiz bu makamlarin gelip geçici oldugu bilinciyle; ilimizin sosyal yasantisina, ekonomisine ve egitimine katki saglamak amaciyla kurum ve kuruluslarla isbirligi içerisinde çalismalarimiza devam edecegiz." dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284