Kuduz Aşısı Uygulama Merkezleri Açıklandı

En son geçtiğimiz hafta Mesudiye Köyü’nde yaşayan yaşlı bir adamın sokak köpeklerinin saldırısına uğraması insanların sokaklarda gezen başıboş sokak hayvanlardan korkmasına neden oldu.  

Kuduz Aşısı Uygulama Merkezleri Açıklandı

Kuduz vakalarına karşı bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürlüğü açıklamasında “Kuduz, tilki, kurt ve çakal gibi yabani memeliler ile köpek, kedi, inek, koyun, keçi ve eşek gibi evcil memeli hayvanlarda görülmektedir. İnsan bulaşlarının %99’undan fazlasında kaynak kuduz köpeklerdir. Kuduzun başlıca bulaşma yolu enfekte hayvanların ısırması veya tırmalamasıdır. Ayrıca, bütünlüğü bozulmuş deri veya mukozalardan da enfekte olmuş hayvanın salyası ile de bulaşabilir. Yukarıda sayılan hayvanlar tarafından ısırıldığında ya da tırmalandığında, yara yeri hemen bol su ve sabunla en az 15 dakika süre ile yıkanmalı ve sonrasında hemen en yakın sağlık kuruluşuna müracaat edilmelidir. Hekim tarafından kuduz aşısı yapılması uygun görüldüğünde aşıların zamanında ve eksiksiz olarak yaptırılması önem taşımaktadır” denildi. 
İl merkezi ve ilçelerde yaşanabilecek kuduz vakalarına karşı kurulan Kuduz Aşısı Uygulama Merkezleri şu şekilde belirlenmiş olup vatandaşların şüpheli temaslarda belirtilen kuduz aşısı uygulama merkezlerimize başvurmaları istenildi. 
1-Karaman Devlet Hastanesi
2-Ermenek Devlet Hastanesi
3-Sarıveliler Devlet Hastanesi
4-Ayrancı İlçe Entegre Devlet Hastanesi
5-Kazımkarabekir İlçe Entegre Devlet Hastanesi
6-Başyayla Toplum Sağlığı Merkezi
7-Karaman Merkez Akçaşehir Aile Sağlığı Merkezi
8-Ermenek Güneyyurt Aile Sağlığı Merkezi
9-Ermenek Ayrancı Aile Sağlığı Merkezi 


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284