Kuntoğlu’ndan Yükseköğretim Kurumları Sınavı Mesajı

YKS’ye Girecek Adaylar En Az 1 Saat Önceden Sınav Merkezlerinde Bulunsun.

Kuntoğlu’ndan Yükseköğretim Kurumları Sınavı Mesajı

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, 30 Haziran ile 1 Temmuz’da yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde mesaj yayımlayarak sınava girecek tüm adaylara başarılar diledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, 3 oturum şeklinde gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile ilgili adayların sınav gününden önce sınav merkezlerini görmelerinde fayda olacağını belirterek adaylara yanlarında bulundurmaları gerekli belgelerle ilgili hazırlıklarını önceden yapmalarını tavsiye etti.

Bu yıl ilk kez uygulanacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın ilk oturumunun Temel Yeterlilik Testi (TYT) olarak 30 Haziran 2018 Cumartesi günü saat 10.15’te gerçekleştirileceğini altını çizen İl Müdürü Kuntoğlu, 2 ve 3. oturumların 1 Temmuz 2018 Pazar günü saat 10.15’te Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve aynı gün 15.45’te yapılacak Yabancı Dil Testi (YDT) olarak uygulanacağını söyledi.

“Sınav saatinden 15 dakika önce sınav yerlerinde bulunma zorunluluğunuzu unutmayınız.”

İl Müdürü Kuntoğlu, gecikmelerin mağduriyetlere yol açmaması için sınavların başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarında bulunma zorunluluğu bulunduğunu vurgulayarak gerekli kimlik ve güvenlik işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sınav başlangıç saatinden en az 1 saat önce adayların sınav merkezlerinde hazır bulunmasının fayda sağlayacağını belirtti.

“Başarı yolunda size en büyük katkının kendinize duyduğunuz güvenden geleceğini unutmayınız”

Sınavlarla ilgili genel bilgilerin ardından Kuntoğlu, adaylara seslenerek “Hiç kuşkusuz bütün sınavların hayatımızda bir önemi ve yeri vardır. Bu ciddiyet sizi korkutarak endişe ve strese yol açmasın. Sizler, tüm hazırlıklarınızı tamamlayarak yapılması gerekenlerin hepsini yaptığınıza inanarak sınava giriyorsunuz. En büyük gücünüz de buradan geliyor. Başarı yolunda size en büyük katkının kendinize duyduğunuz güvenden geleceğini unutmayınız.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, öğrencilerin uzun soluklu çalışmaların karşılığını en iyi şekilde almaları için sürücü ve vatandaşlardan, mümkün olduğu kadar sessiz ve sakin bir sınav yapılabilmesine yönelik dikkatlerini dağıtacak gürültüden uzak durmalarını ve onlara yardımcı olmalarını rica etti.

Sınava girecek adaylara başarılar dileyen Kuntoğlu, öğrencilerin eğitiminde emeklerini ve desteklerini esirgemeyen tüm idarecilere, öğretmenlere ve öğrencilerin ailelerine teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284