Kurada Kaybeden Çocuklar Gözyaslarina Boguldu

Il Emniyet Müdürlügü Trafik Tescil ve Denetleme Sube Müdürlügü`nce “Karayolu Trafik Haftasi” etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen okullar arasi bilgi yarismasinin galibi Anafartalar Ilkögretim Okulu oldu. Yarismada kurada üçüncü olan çocuklar ise gözyaslarini tutamadi.

Kurada Kaybeden Çocuklar Gözyaslarina Boguldu

Piri Reis Kültür Sitesi'nde gerçeklesen yarismada finale kalan 8 okul yaristi. Yarismayi Karaman Valisi Murat Koca, Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, Trafik Tescil ve Denetleme Sube Müdürü Asilkan Öztürk ile ögretmen ve ögrenciler izledi.
Yarisma öncesi bir konusma yapan Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, yarismanin düzenlenmesinde kendilerine destek olan Milli Egitim Müdürlügü'ne tesekkür etti. Elemelerde oldugu gibi final yarismasinin da çekismeli geçecegini tahmin ettigini söyleyen Sönmez, ögrencilere basarilar diledi.
Kiran kirana geçen yarismanin sonunda sorulan 15 sorunun tamamina dogru cevap veren Anafartalar Ilkögretim birinci oldu. Maresal Mustafa Kemal Ilkögretim Okulu ile Dr. Sadik Ahmet Ilkögretim Okulu 12 soruya dogru cevap verince yedek sorulara geçildi. Iki okula sorulan 4 yedek soruya da dogru cevap vermesi üzerine iki okul arasinda kura çekimi yapildi. Yapilan kura çekiminde Maresal Mustafa Kemal Ilkögretim Okulu ikinci olurken, Dr. Sadik Ahmet Ilkögretim Okulu da üçüncü oldu. Sorulan sorulara dogru yanit vermelerine ve ayni puana sahip olmalarina karsin kura sonunda yarismayi üçüncü tamamlayan Dr. Sadik Ahmet Ilkögretim Okulu ögrencileri gözyaslarina bogulurken küçük yarismacilari Vali Koca, Emniyet Müdürü Sönmez ve Milli Egitim Müdürü Sultanoglu teselli etmeye çalistilar.
Vali Koca, yaptigi konusmada, “Türkiye’de maalesef trafik kurallarina uyma konusunda millet olarak sinifta kaldigimizi düsünüyorum. Çünkü her yerde kurallar uymak içindir ama özellikle trafik kurallarina uyma konusunda çok duyarli degiliz” diye konustu.
Yarismada ilk üçe giren okullara protokol üyeleri tarafindan çesitli hediyeler verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284