Kur’an-I Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali

 (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması'nın İç Anadolu Bölge Finali Karaman’da gerçekleştirildi.

Kur’an-I Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali

Karaman Belediyesi Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen yarışmaya, Isparta, Konya, Karaman, Antalya, Kırşehir, Burdur ve Afyonkarahisar’dan 10 yarışmacı katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Karaman’ın tarihi, ekonomisi, eğitim durumu ve kültürünü tanıttı.

Kuntoğlu, birçok güzelliklerinin yanında fonetik ve musiki bakımından da üstün bir kitabı dillendiren öğrencilerin, Kur’an-ı Kerim’in etkisini daha da artırmış olacağını ifade etti.

Daha sonra imam hatip lisesi öğrencileri sırayla Kur’an-ı Kerim okudu.

Yarışmada, Isparta Hacı Ahmet Ersöz AİHL öğrencisi Mehmet Ali Uysal birinci, Karatay Konya AİHL öğrencisi Ömer Selman Durgut ikinci, Karaman Ömer Dinçer AİHL öğrencisi Ömer Faruk Kundilli üçüncü oldu.

Program, yarışmaya katılan öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesiyle sona erdi.

Etkinliğe, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet Er, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, imam hatip liseleri idarecileri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284