Kurban Bayrami Tatili Kaç Gün Olacak?

Turizm Bakani Ertugrul Günay, Kurban Bayrami`nin 9 güne uzatilmasini teklif edecek. Cumhuriyet Bayrami da eklenince tatil 10 güne çikacak.

Kurban Bayrami Tatili Kaç Gün Olacak?
Hükümet 25 Ekim Persembe ile 28 Ekim Pazar günleri arasinda kutlanacak Kurban Bayrami'ni 9 güne uzatmak için harekete geçti. Kültür ve Turizm Bakani Ertugrul Günay, "Kurban Bayrami'ni 9 gün yapmak için teklifte bulunacagim" derken, teklifin kabul edilmesi halinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami ile birlesecek Kurban Bayrami tatili 10 güne çikacak.
'INSANLAR GÜNES VE TARIH GÖRSÜN'
Bu yil Kurban Bayrami'nin haftanin ortasindan baslayacagina isaret eden Günay, Bakanlar Kurulu'na, arife ve bayramin disinda kalan iki günün de tatile eklenmesini teklif edecegini bildirdi. Günay, ''Eger 2 gün de tatile eklenirse 8-9 gün kazaniyoruz ki ekimin 20'si civari Türkiye'de turizmin çok uygun bir zamanidir. Insanlar kisa girmeden önce günes görsün, tarih görsün, gezsinler. Eger o zaman da bir 9 güne tatili uzatabilirsek bir ikinci hamle de orada olacak'' dedi. 10 günlük tatilin iç turizme moral verecegini kaydeden turizmciler, 600 bin kisi tatile çikacagini öngördü.
600 BIN KISILIK ORDU TATILE ÇIKAR
Kurban Bayrami'nin 10 güne çikarilmasiyla yurtiçi ve yurtdisinda büyük hareketlilik yasanacagini tahmin ettigini belirten Türkiye Seyahat Acentalari Birligi (TÜRSAB)Baskani Basaran Ulusoy, "Bu dönemde tatile çikan insan sayisi 600 bini bulur. Bunun yaklasik 400 bini yurtiçinde, 200 bini ise yurtdisindaki programlara katilir. Böylece Türkiye'de yillik tatile çikan sayisi 10 milyona ulasir" diye konustu.
10 GÜNLÜK KURBAN BAYRAMI'NDA NE OLSA SATARIZ
Jollytur Yurtdisi Turlar Müdürü Tolga Tekin, Kurban Bayrami'nin simdiki haliyle bile ilgi görecegini düsündüklerini belirtti. Yaz ortasina gelen tatil dönemi, sicak havalar ve tatilin fazla olmamasi nedeniyle geçen yila göre Ramazan Bayrami'na ilginin sinirli kaldigini kaydeden Tekin " kurban Bayrami tatili 10 güne çikarilirsa vizesiz turlar ve tatilin uzun olmasi döneminde uzak turlar da ilgi ilgi görür. Turizmciler olarak ne olsa satariz" dedi.
IÇ TURIZME MORAL OLUR
ETSTur Yurtiçi Turlar Müdürü Suat Özbek, Türkiye'deki turizm sektörünün çok zor bir yaz sezonu geçirdigine dikkat çekti. Özbek "Tatil döneminin uzatilmasi zaten çok zor geçmesi beklenen kis dönemi öncesinde turizm sektörüne büyük moral verir" degerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: Habertürk

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284