Kurban Bayrami`nda Tatil Süresi Belli Oldu

Basbakan Yardimcisi Bülent Arinç, Arefe gününün de tatil edildigini Kurban Bayrami tatilinin 29 Ekim`le birlikte 6 gün oldugunu açikladi.

Kurban Bayrami`nda Tatil Süresi Belli Oldu
Basbakan Yardimcisi Bülent Arinç, Kurban Bayrami öncesindeki 24 Ekim gününün de tam gün resmi tatil olarak kabul edildigini belirterek, ''24 Ekim Çarsamba günü yarim gün mesai yapilmayacak'' dedi. Basbakan Yardimcisi ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arinç, Bakanlar Kurulu toplantisinin ardindan
Basbakanlik Merkez Bina'da düzenledigi basin toplantisinda Bakanlar Kurulu'nda yaklasan Kurban Bayrami sebebiyle alinan kararlari açikladi. Kurban Bayrami'nin birinci günü olan 25 Ekim öncesindeki arefe gününün de resmi tatil ilan edildigini bildiren Arinç, ''24 Ekim Çarsamba günü de kamu kesimi için tam gün tatile dönüstürüldü. Çarsamba günü yarim gün mesai yapilmayacak'' ifadesini kullandi.
Her bayramda oldugu gibi otoyol, bogaz köprüleri ve belediyelerin sundugu toplu tasima hizmetlerinden ücretsiz yararlanilmasina yönelik kararlarin da alindigini vurgulayan Bülent Arinç, ''24 Ekim 2012 Çarsamba günü 00.00'dan baslayarak 30 Ekim 2012 Sali günü saat 07.00'ye kadar otoyollar ve Bogaz köprülerinden ücretsiz yararlanilacak. 25 Ekim Persembe günü saat 00.00'dan baslayarak, 28 Ekim Pazar günü saat 24.00'e kadar belediyeler ve bunlarin kurdugu birlik, müessese ve isletmecelerce yürütülen toplu tasima hizmetlerinden yararlananlar da bunlardan istifade etmis olacak'' diye konustu.
Emekli, dul ve yetim ayligi alanlara da bayram öncesinde ödeme yapilacagini açiklayan Hükümet Sözcüsü Arinç, ''Tahsis numaralarinin son rakamlari 9,7,5 ve 3 olanlara 17 Ekim'de, 1,8 ve 6 olanlara 18 Ekim'de 4,2 ve 0 olanlara 19 Ekim tarihinde ödeme yapilacak'' dedi.
Kaynak: Haber7

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284