Kurban Satis Ve Kesim Yerleri Belirlendi

Karaman Belediyesi, yaklasan Kurban Bayrami nedeniyle kurbanliklarin temiz ve hijyenik kosullarda satis ve kesim islemlerinin yapilabilmesi için çalismalarini sürdürüyor.

Kurban Satis Ve Kesim Yerleri Belirlendi
Karaman Belediyesi Baskan Yardimcisi Haci Osman Ünüvar, dört bölgede kurban satisi yapilmasina izin verildigini, yedi ayri noktada da kurban kesimi yapilacagini söyledi.
Ünüvar yaptigi açiklamada: “Belediye Baskanimiz Sayin Kâmil Ugurlu’nun emriyle vatandaslarimiza daha huzurlu bir bayram geçirtebilmek için gereken tüm tedbirlerimizi aldik. Kurban kesim yerlerinde vatandaslarimizin kurban ibadetini usulüne uygun bir sekilde yerine getirebilmesi için modern ve hijyenik kesim alanlari olusturuyoruz. Kesim yerlerinde çelik askiliklar ve temiz su ihtiyaci karsilanacak, kan ve diger sivi atiklar rögarlara yönlendirilerek kurban atiklarinin da bertaraf edilmesi saglanacak.
Kurban satisi; Kazalpa, Hayvan Pazari, Özel Idarenin dogusundaki kamu alani ve Larende Mahallesi semt pazari alaninda gerçeklesecek. Kurban kesimi ise; Mezbaha, Persembe Pazari balikçilarin yeri, Pazartesi Pazari balikçilarin yeri, Piri Reis Kültür Merkezi alani, Bugday Pazari içi, 1 nolu Toki ve 2 nolu Toki’de yapilacak.
Bu yerlerin disinda kurban satis ve kesimi yapilmasina kesinlikle izin verilmeyecek. Toplu ve özel kesim yapmak isteyenler ise Belediye Veterinerliginden alacaklari izinle kurban kesimini yapabilecekler” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284