Kurbanlıklara Yüzde 10’un Üzerinde Zam Yapılacak

Kurban Bayramına 1 ay kala zincir hipermarketler kurbanlık satışına başladı. Bu yıl üretici ise kurbanlıklara enflasyona paralel olarak yüzde 10’un üzerinde zam uygulayacak.

Kurbanlıklara Yüzde 10’un Üzerinde Zam Yapılacak

Kurbanlık fiyatları, 2 yaşını doldurmuş besi danasının kilosu 22 lira, damızlık vasfını yitirmiş kültür ırkı olmayan düvenin kilosu 20 lira, damızlık vasfını yitirmiş inek fiyatı ise 18 lira olarak belirlendi.

Konuyla ilgili olarak Karaman İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ali Seçkin Başpınarı yaptığı açıklamada “50 kilogramlık besi yemi torbasının bir yıl içinde 42 liradan 62 lira, kilogramı 35 kuruş olan samanın da bu yıl 50 kuruşa yükselmesi nedeni ile hayvan üreticisinin enflasyonun üzerinde bir zamla satışa çıkması da muhtemel. Üretici bir yıl boyunca verdiği emeğin karşılığı almak istiyor. Son zamanlarda artan canlı kasaplık ve karkas et ithalatına son verilmesi gerekiyor. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Tarım ve Orman Bakanımıza ve yetkililere sesleniyorum; buna bir çözüm bulunması gerekiyor. Ülkemizde gelen ithal hayvanların artması ile kesim fiyatları belirlenemiyor. Dolayısıyla üretici zor durumda kalacak ve zarar edecek. Bir an önce gerekli tedbirlerin alınması gerekiyor. Küpe Numaranızı Sorgulayın. Ayrıca vatandaşlarımızın kurbanlık hayvanlarını güvenle alması amacı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının geliştirdiği mobil uygulama “HaySag” vatandaşların aklındaki soruları cevaplıyor. Güvenilir Kurban için Sizde Teknolojiyi Seçin. Kurbanlık hayvanlarınızın tür, ırk cinsiyet ve yaşını hayvanbilgi.tarim.gov.tr adresinden veya “HaySag” isimli mobil uygulumayı cep telefonunuza indirerek küpe numarası ile sorgulayın kurbanınızı güvenle alın. Açıklamasına Çiftliğim Cebimde projesini de ekleyen Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Seçkin Başpınar şunları söyledi; Kurban Bayramı öncesi yaşanılabilecek hırsızlık, dolandırıcılık olaylarına karşı en güzel tedbir kamera sistemidir. Her konuda olduğu gibi bu konuda da üreticilerimizin yanında olamaya çalışıyoruz. Üyelik şartı aramadan tüm vatandaşlarımıza Turuncu Nokta Bilgisayar İletişim ile yaptığımız kampanya dâhilinde uygun fiyata kamera sistemi taktırıyoruz. Bu konuda üreticilerimizin duyarlı olmasını bekliyoruz” dedi.

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte üreticilerimizin alacağı tedbirlerde şu şekildedir;

-Köpek, kaz v.b hayvanlarla ahırlar etrafında önlem alınması

-Etrafta dolaşan şüpheli şahıs ve araçları vakit kaybetmeden 112 çağrı merkezine bildirmesi

-Sahte para olaylarına karşı dikkatli olması

-Dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olunması

-Hayvanlara kulak küpesi takılması ve mevcut halinin fotoğraflanması

-Hayvan ahırlarının etrafında aydınlatmalar yapılması

-Ağır etrafında giriş çıkışları görebilecek kamera sistemleri kurulması

-Kapıların kilit altında tutulması ve kapılara alarm sistemi takılması.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284