Kurtarma Ekipleri Ermenek’ten Ayrilmaya Basladi

28 Ekim’de Ermenek’in Güneyyurt beldesi Pamuklu Köyü yakinlarinda Has Sekerler Maden sirketine ait ocakta meydana gelen su baskini sonrasinda madende çalisan 35 isçiden göçük altinda kalan 18 kisinin kurtarilmasi için 38 gündür hiç araliksiz sürdürülen arama ve kurtarma çalismalari 4 Aralik Persembe günü madende kalan 5 kisinin cesedine ulasilmasiyla son buldu.

 Kurtarma Ekipleri Ermenek’ten Ayrilmaya Basladi

Arama ve kurtarma ekipleri tarafindan kazanin yasandigi ilk günden itibaren maden ocaginda mahsur kalan isçilerin kurtarilmasina yönelik çalismalar, koordineli olarak son derece basarili bir sekilde yürütüldü.

Olayin meydana geldigi andan itibaren Ilimiz Valisi Murat Koca’da olayin yasandigi maden ocagina intikal ederek, 38 gün boyunca kazanin yasandigi bölgede arama kurtarma ekiplerinin ve diger yardim kuruluslarinin çalismalarini yakindan takip etti.
Vali Murat Koca, olayin meydana geldigi günden bu yana özverili ve gayretli çalismalariyla arama kurtarma çalismalarina destek veren tüm kamu kurum kuruluslariyla çevre illerden gelerek kurtarma çalismalarina katilan yardim kuruluslarina tesekkür ettigi konusmasinda, “Bilindigi gibi 28 Ekim 2014 tarihinde ilimiz Hassekerler Madende su baskini kazasiyla karsi karsiya kaldik. Maalesef 18 vatandasimiz su altinda kalmisti. Bugün 38 günlük bir çalismanin sonucunda bütün arkadaslarimiza ulastik. Öncelikle rahmete kavusan arkadaslarimiza Allah’tan rahmet kederli ailelerine bassagligi diliyorum. Rabbim böyle bir aciyi ne Karaman’a ne de ülkemizin baska bir yerinde bir daha yasatmasin. Yogun bir tempoyla bütün kamu kurum ve kuruluslarimiz, Sayin Bakanlarimiz 10 gün süreyle gece gündüz 24 saat buradaydi. Daha öncesi süreçte görevim dolayisiyla iki gün hariç 38 gün sürenin tamaminda bulunarak sizlerle beraber oldum. Kurtarma çalismalarinda basta Türkiye Tas Kömürü Kurumu Genel Müdürü Burhan Inan ve tüm ekibine ve Türkiye Kömür Isletmeleri tüm çalisanlarina,  bizatihi çalismanin içinde yer alan koordinasyonu saglayan AFAD birimlerimiz, Saglik Bakanligi, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi, Kizilay, Ermenek Kaymakamligi, Basyayla Kaymakamligi, Sariveliler Kaymakamligi, Karaman Il Jandarma Komutanligi, Akseki Jandarma Komando Taburu, Karaman Il Emniyet Müdürlügü, Karaman Belediye Baskanligi, Ermenek Belediye Baskanligi, Basyayla Belediye Baskanligi, Sariveliler Belediye Baskanligi, Güneyyurt Belediye Baskanligi, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskanligi, Konya Büyüksehir Belediye Baskanligi, Ankara Büyüksehir Belediye Baskanligi, Izmir Büyüksehir Belediye Baskanligi, Mersin Büyüksehir Belediye Baskanligi, Karayollari Konya 3. Bölge Müdürlügü, DSI Konya 4. Bölge Müdürlügü, Medas Genel Müdürlügü, IHH, Hayrat Vakfi, Besir Dernegi, Konya Torku, Yöre Maden Isletmeleri (Birsa, Fetif, Has Sekerler, Imbat, Özakpinar, Özkar, Özmerkez, Seba, Tarkom, Turab) Ermenek Taseli Yurdu, Fetih Yurdu, Güneyyurt Erkek ve Kiz Ögrenci Yurdu, Hasan Kalan Yatili Bölge Bölge Okulu, Akmanlar Petrol gibi kurum ve kuruluslar bu sürecin içinde bulunmuslardir. Hepsine ayri ayri tesekkür ediyorum. Yine 38 gün boyunca buradaki haberleri paylasan tüm basin mensubu arkadaslarimiza da ayrica tesekkür ediyorum. Buradaki çalisma sartlari çok zordu. Yerin 170 metre altinda çalisildi. Yaklasik 10 bin tonluk suyun vermis oldugu tahribat var. Suyla beraber anliyoruz ki malzemeler de gelmis. O malzemeler bütün galerileri doldurmus olup, su an 4 bin vagonun üzerinde malzeme disari çikarildi. Maden Ocagina 500 vagonun üzerinde tahkimat indirildi. Yani çok ciddi bir çalisma yapildi. Bu kadar üzüntünün arasinda sunu da paylasmak istiyorum. Burada çalisan arkadaslarimiz çok deneyim sahibi olan arkadaslarimiz ve çalismalar esnasinda kimsenin burnunun bile kanamamasi bizleri sevindirdi” dedi.
Vali Murat Koca konusmasinin ardinda maden ocagi alaninda bulunan tüm görevli kurum ve kurulus çalisanlarini tek tek dolasarak çalismalarindan dolayi tesekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284