Kurum”Belediyemizin Bulunduğu Yaklaşık 300 Bin Metrekarelik Alanda Kentsel Dönüşüme Başlayacağız”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı hemşerimiz Lütfi Elvan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kurum ilimiz Valiliğini ziyaret etti. 

Kurum”Belediyemizin Bulunduğu Yaklaşık 300 Bin Metrekarelik Alanda Kentsel Dönüşüme Başlayacağız”

Bakan Kurum valilikte yaptığı açıklamada “Bugün sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi içerisinde bugüne kadar 35 ilimizde 65 ziyaretimiz oldu. Bu ziyaretler çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ruhuna uygun bir şekilde valilerimizle, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla şehirlerimizin geleceğine ilişkin pek çok karar aldık. O nokta da bugün de Karaman İpek Yolu güzergâhı üzerinde bulunan sanayisiyle, tarımıyla, üretimiyle, kültürüyle bu bölgede istihdam kapısı olduğu çok önemli bir şehrimiz. Bizlerde şehrin bulunduğu konumdan daha iyi bir konuma getirilmesi için pek çok önemli kararlar aldık. Belediyemizin bulunduğu yaklaşık 300 bin metrekarelik bir alanda kentsel dönüşüm, kentsel yenileme projesine başlıyoruz. Bu kentsel dönüşüm ve yenileme kapsamında Karaman’ın tarihine, kültürüne yakışmayan yapıların şehir dışında taşınması suretiyle bu bölgenin dönüşüm ve yenilenmesine başlayacağız. Ve projenin içinde Karaman’ın çok önemli bir millet bahçesinde yine bakanlığımız toplu konut idaresi başkanlığı eliyle inşasını gerçekleştireceğiz. Sadece millet bahçeleri olmayacak, akabinde yaklaşık 1 milyon metrekarelik alanda toplu konut idaresi başkanlığımızca taşınma işlemini gerçekleştirerek millet bahçesi, yürüme yollarının olduğu Karamanın yeni kent merkezini oluşturacağız. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı eliyle Kırbağ Mahallesi’nde vatandaşlarımızın taşınması amacıyla 500 rezerv konut, 500 tane sanayi sitesi inşası gerçekleştireceğiz. Ayrıca alt gelir grubunda yaşayanlar ve işçi kardeşlerimiz için 500 sosyal konut projesi hayata geçireceğiz Eski stadyumun yerine yeni stadyumun çalışmaları Kırbağ Mahallesi’nde devam ediyor. Eski stadyumun millet bahçesi olmasına karar verdik. Kale-Aktekke Meydan Projesine bakanlığımız ve İller Bankası hem proje hem de finans desteği sağlayacağız. Ayrıca Kale – Üniversite yolu arasındaki 16 kilometrelik alanda bisiklet, yürüyüş yolunda kültür yolu projesini Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğümüz ve Belediyemiz ortaklığında oluşturacağız. Rahmet ve minnetle bugün ölümünün 71. yıldönümünde andığımız Kâzımkarabekir Paşamızın adının yaşayacağı Kazım Karabekir Kültür Merkezi’ni İller Bankası destekleriyle Kâzımkarabekir İlçesi’nde hayata geçireceğiz. Sıfır atıkla ilgili ilk 100 gün ve ikinci 100 günlük eylem programında yaklaşık 13 bin kamu kurum kuruluşunda sıfır atık uygulamasında Karamanımızı pilot bölge ilan ettik. Şehirlerimizdeki düzensiz sanayi alanlarını şehrin dışına çıkararak hem kentleşmede doğru adımlar atacağız hem de bu vesileyle şehirlerimizi daha yaşanabilir hale getirmiş olacağız” dedi. 
Vali Meral’den ilimiz hakkında bilgiler alan Bakan ve beraberindeki heyet valilik ziyareti sonrasında Karaman Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi genel kurul ve kura çekimine geçtiler.
 


 

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2019, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284