Kuruyemis Saticilari, Çift Kese Kagidi Verecek

Karaman Kent Konseyi “Temiz Karaman Saglikli Nesiller” projesi kapsaminda, kuruyemis satan esnaflari ziyaret ederek kabuklu kuruyemislerin olusturdugu çevre kirliligini anlatan brosür dagitti.

Kuruyemis Saticilari, Çift Kese Kagidi Verecek

Karaman Kent Konseyi’nin Cumhuriyet Parki’ndan basladigi programa, Vali Murat Koca, Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, Kent Konseyi Baskani Ali Konukseven, Kent Konseyi Kadin Meclisi Baskani Özlem Koçak ve proje ekibi katildi.
Esnaf gezisine baslamadan önce proje ve Kadin Meclisinin yaptigi faaliyetler hakkinda bilgi veren Kent Konseyi Kadin Meclisi Baskani Özlem Koçak, “Burada bulunmamizin sebebi kuruyemis satan esnaflarimiza kabuklu yemisler için çift kese kâgidi kullanmasini tesvik etmek. Kuruyemis satan esnaflarimizi tek tek gezerek brosür dagitacagiz. Biz Kent Konseyi Kadin Meclisi olarak çevre sorununa yönelik bilinçli bir toplum olusturmak adina “Temiz Karaman Saglikli Nesiller” projesini hayata geçirdik. Proje dâhilinde okullari ziyaret ederek 70 okulda istisare toplantilari yaptik. Ögrencilere egitim seminerleri düzenledik. Çocuklarimizin çevre temizligine karsi duyarliligini artirmak amaciyla okullardaki çöp konteynerlerini boyadik, daha sonra mahallelerdeki konteynerleri boyayacagiz. Ben bu faaliyetlerde emegi geçen herkese tesekkür ederim” dedi.
Çevre temizligi ile ilgili görüslerini dile getiren Vali Murat Koca da, tanitim brosürleri üzerindeki yerlere atilmis kabuklu kuruyemis resimlerini göstererek, “Bu fotograflar karsisinda rahatsiz olmamak mümkün degil. Karaman bu çirkin görüntüleri hak etmiyor. Hep birlikte el ele vererek çevreye daha duyarli olmaliyiz. Türkçe’nin baskenti sifatini tasiyan, geçmiste devlet kurmus ve baskentlik yapmis bir sehiriz. Bunun için önce aliskanliklarimizi degistirecegiz daha sonra ilimiz zaten kendiliginden tertemiz hale gelir” diye konustu.
Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan ise, Kent Konseyi’nin gerçeklestirdigi bu tür projelerin her zaman destekçisi olacaklarini vurgulayarak, “Bir ilin temizligi, sadece bir kurumun ya da sivil toplum örgütünün yapacagi bir konu degil. Bu is birlik ve beraberlik içerisinde olur. Herkesin ortak hareketi ile olur. Ortak akilla olusur. Bizim ilimiz sevgi ve hosgörü diyari olan bir sehir. Sevgi ve hosgörünün oldugu Karaman’da güzelliklerin olmasi gerekir. Bunu yapabilecek gücümüz ve kapasitemiz var. Biz bütün esnaflarimizdan, vatandaslarimizdan temiz bir Karaman için herkesin elini tasin altina koymasini istiyoruz. Valiligimizle, Kent Konseyimizle ve tüm sivil toplum örgütlerimizle, vatandaslarimizin daha mutlu, daha keyifli ve güzel bir sehirde yasamalari adina bu mücadeleyi hep birlikte yapacagiz. Ben temiz bir Karaman adina hemserilerime inaniyorum ve güveniyorum. Bu projede emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Konusmalarin ardindan Vali Murat Koca, Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, Kent Konseyi Baskani Ali Konukseven ve proje ekibi kuruyemis satan esnaflari tek tek gezerek kabuklu yemislerin olusturdugu çevre kirliligini anlatan brosürleri dagitti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284