Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Başlıyor

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed SAV’ın dünyaya teşrifleri nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 28 yıldır ülkemizde 17-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum haftası etkinlikleri 17 Nisan Pazartesi günü başlıyor.

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Başlıyor

Etkinlikler çerçevesinde Pazartesi günü saat 20.00’de KMÜ 15 Temmuz Konferans Salonunda “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu bir program düzenlenecek.

İl Müftülüğü, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ortak düzenlenen program Cezaevi Vaizi Şakir Şahin tarafından okunacak Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başlayacak. İl Müftüsü Muhammet Lütfi Ketenci’nin konuşmasının ardından Vali Süleyman Tapsız bir konuşma yapacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Müdürlüğü Konya Türk Tasavvuf Musiki Topluluğu’nca verilecek tasavvuf dinletisinin ardından Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar tarafından verilecek konferansa geçilecek.

Kutlu Doğum haftasının başlaması nedeniyle İl Müftüsü Muhammet Lütfi Ketenci yayınladığı mesajında, “Andolsun, size kendi içinizden öyle bir peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya düşmeniz ona çok ağır gelir. O size çok düşkün, mü'minlere karşı da çok şefkatli ve merhametlidir. Eğer yüz çevirirlerse de ki: "Bana Allah yeter. O'ndan başka hiçbir ilah yoktur. Ben ancak O'na tevekkül ettim. O, yüce Arşın sahibidir." (Tevbe Suresi: 128-129) Yüce Rabbimizin âlemlere rahmet olarak gönderdiği Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa Sallallahü Aleyhi Vesellemin dünyayı teşrifleri münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığımız 28 yıldan beri 17-22 Nisan tarihleri arasında Kutlu Doğum Haftasını vasıta kılarak O’nu anmayı ve anlamayı amaçlamaktadır. Başkanlığımız bu yıl Kutlu Doğum Haftasının temasını “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” şeklinde belirlemiştir. Bu temanın yurt sathında ve gönül coğrafyamızda işlenmesiyle, barış ve güven toplumu olabilmek için, yeniden Emin Peygamberin emin ümmeti olabilmek için mümin gönüllerde bir bilinç ve farkındalık oluşturmayı hedeflemiştir. İslam’a göre, güvenin yegâne kaynağı Cenab-ı Hak’tır. Yüce Rabbimizin esma-i hüsnasından biri olan “el-Mümin”, “huzur, esenlik ve güven veren, kendisine güven duyulan, emniyet ihsan eden” demektir. Dolayısıyla Allah’a iman eden bir mümin, kendisinin de bir parçası olduğu varlık âleminin Yüce Allah’ın himayesi, koruması ve garantisi altında olduğuna inanır. Efendimizin; “Müslüman, diğer Müslümanların elinden ve dilinden güvende olduğu kimsedir. Mümin de insanların canları ve mallarının güvende olduğu kişidir.” Buyuruyor. Ensar ve Muhacir arasında tesis ettiği destansı kardeşlik hala diriliğini zihinlerimizde muhafaza etmektedir. Bu kardeşlik sevgi, saygı, yardımlaşma, dayanışma, paylaşma ve özveri temellidir. Efendimizin sahip olduğu ve ümmetine öğrettiği bu kardeşlik ve birlikte yaşama ahlakını hayatımızın sonuna kadar ve her yerde uygulamaya çalışalım. Güven duygusu, insanca bir hayatın olmazsa olmazlarındandır. Zira her insan canı, inancı, nesli, malı ve haysiyetinin emniyette olduğu, temel hak ve özgürlüklerinin korunduğu güvenli ortamlarda yaşamak ister. Önümüzdeki hafta idrak edeceğimiz 2017 yılı Kutlu Doğum Haftasının ülkemiz ve İslam alemi için hayırlara vesile olmasını, Kutlu Nebi’nin ve getirdiği rahmet yüklü mesajlarının; ülkemizin ve İslam aleminin güven içerisinde yaşamasına, birliğine ve huzuruna vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ederim” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284