Kâzimkarabekir Ilçesinde Arazi Toplulastirma Çalismalari Devam Ediyor

Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürü Ahmet Hasim Keskin, Kâzimkarabekir ilçesinde yürütülen arazi toplulastirma çalismalarini inceledi.

Kâzimkarabekir Ilçesinde Arazi Toplulastirma Çalismalari Devam Ediyor

Ziyarette Il Müdürü Keskin’e Tarimsal Altyapi ve Arazi Degerlendirme Sube Müdürü Ömer Sagkaya ve Gida ve Yem Sube Müdürü Fatih Ayaz eslik etti.
Arazi toplulastirmasi kapsaminda Kâzimkarabekir Ziraat Odasi Salonunda yapilmakta olan mülakat çalismalarini yerinde görmek amaciyla düzenlenen ziyarette, mülakat çalismalarini yürüten firma sorumlusu Hasan Yorulmaz ve diger firma çalisanlari ile görüsülerek karsilikli bilgi alisverisinde bulunulmus, mülakat çalismalari ve Arazi Toplulastirma Çalismalarinin son durumu hakkinda bilgi alinmistir. Yapilan degerlendirmede Mülakat çalismalarinin süresinin uzatilmasinin vatandaslar ve çiftçilerimiz açisindan faydali oldugu tespit edildi.
Kâzimkarabekir ilçe merkezinin arazi toplulastirmasi “Karaman Kâzimkarabekir Kizilkuyu AT ve TIGH Projesi” kapsaminda yapiliyor. Bu Projede toplam 4 adet yerlesim birimi bulunmakta olup, projeye dâhil olan diger köyler; Kizilkuyu, Madensehri ve Göztepe köyleri olurken projede arazi toplulastirmasi(AT) yapilacak toplam alan 26.623 hektar. Kâzimkarabekir ilçe merkezi'nde arazi toplulastirmasi yapilacak olan alan ise 17.873 hektari kapsiyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284