Lavanta Fidesi Dağıtımı Gerçekleşti

İl Özel İdaresi tarafından Lavanta fidesi bilgilendirme ve dağıtım programı düzenlendi.

Lavanta Fidesi Dağıtımı Gerçekleşti

İl Özel İdaresi toplantı salonunda firma yetkilileri tarafından katılımcılara Lavanta bitkisi hakkında bilgilendirme eğitimi verildi.

Programda, il Özel idaresi olarak çiftçinin her zaman yanında olduklarını, Karaman’da tarımsal ürün çeşitliliğinin artırılması ve yaygınlaştırılması konusunda çalışmaların devam ettiğini ifade eden Vali Meral, özellikle ilimizde yetişmesi uygun olan ürünlerden çiftçilerin talep etmesi halinde fidelerin dağıtımı, eğitimi ve bakımı gibi konularda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Vali Fahri Meral, tıbbi ve aromatik bitkilerin ilimizde ekimi ve üretimi konusunda çabaları ve desteklerinden dolayı Milletvekilimiz Dr. Recep Şeker’e ve program dolayısıyla emeği geçen il genel meclis üyelerine ve il özel idaresi çalışanlarına teşekkür etti. 

Yüzde 25 vatandaş katkısı ve yüzde 75 oranında devlet desteğinin sağlandığı, 18 çiftçiye 135 dekar araziye ekilmek üzere 202 bin 500 adet lavanta fidesi dağıtımı, Vali Meral ve protokol üyeleri tarafından gerçekleşti.

Lavanta Fidesi dağıtım programına, Vali Fahri Meral’in yanı sıra Ayrancı Kaymakamı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Evren Çakır, İl Genel Meclisi Başkanı Adem Kapar ve İl Genel Meclis Üyeleri, AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, İl Tarım ve Orman Müdürü Abdullah Kaya ve çiftçiler katıldı.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284