LED Sokak Lambalari Ile 2 Milyar Dolar Tasarruf

Temiz enerji ve düsük emisyon gibi özellikleriyle her geçen gün yayginlasan LED lambalarla 2020 yilinda sadece sokak aydinlatmasinda 2 milyar dolar tasarruf elde edilecek

LED Sokak Lambalari Ile 2 Milyar Dolar Tasarruf

Geleneksel sokak lambalarina göre daha tasarruflu olan LED (Light Emitting Diode) sokak lambalarinin her geçen gün yayginlasacagi ve bu tür sokak lambalarinin 2020 yilinda yilda 2 milyar dolardan fazla tasarruf saglayacagi tahmin ediliyor.
AA muhabirinin Pike arastirma sirketinin ''Akilli Sokak Lambalari'' raporundan derledigi bilgilere göre, LED teknolojisinin gelismesine paralel olarak fiyatlarda da önemli düsüsler gerçeklesti.
Temiz enerji ve düsük emisyon gibi özellikleriyle her geçen gün daha çok sektör tarafindan tercih edilen sistemlerin, küresel ölçekte sayisiz sokak lambasi ile peyderpey degistirilmesi söz konusu.
Fiyatinin son iki yilda yüzde 50 düstügü vurgulanan LED, sokaklarin aydinlatilmasi için büyük paralar harcayan hükümet ve yerel yönetimlerin de dikkatini çekmeye basladi. Rapora göre, 2015 yilinda LED sokak lambalari, yüksek basinçli sodyum lambalarinin ardindan en çok tercih edilen ikinci aydinlatma kaynagi olacak. Kullanim alanlariyla birlikte LED lambalarinin enerji tasarrufuna katkisi da yükselecek. LED sokak lambalarinin 2020 yilinda 2 milyar dolardan fazla tasarruf saglayacagi tahmin ediliyor.
Raporda bu konudaki tasarimlarin ''pilot'' asamada oldugu ancak lambalarin yerlestirilmesi ve bir ag üzerinden kontrol edilmesi gibi uygulamalar üzerinde çalisildigi ifade edildi.
LED'i tasarim ve donanim anlaminda üreten firmalar, belediyeler ile fiyat konusunda anlasarak kendi altyapilarini kurup ücretlendirme de yapabilecekler.
Raporda söz konusu LED'li dis aydinlatma teknolojisinin otoyollar, araç park alanlari, sehir park yerleri ve spor alanlari gibi yerlerde kullanilabilecegine de isaret edildi.
Haber7
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284