Lezzet İçin Yarıştılar

Hatuniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ve öğrencilerin kıyasıya yarıştığı yemek yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

Lezzet İçin Yarıştılar

Yiyecek içecek hizmeti alanı öğrencilerinin hünerlerini sergileyip ter döktüğü yarışmada seçici kurul derecelendirme yaparken epey zorlandı. Kıyafetlerinden yemek sunuşuna, görsellikten tat ve lezzet unsurlarına kadar kriterlerin baz alındığı yarışmada, öğrenciler 45 dakikalık süre içerisinde mutfaktaki bütün hünerlerini sergileyeme çalıştı. Öğrencilerden, Ömer Faruk Songur tavuk çökertmesiyle, Şule Gül Özev tavuk sotesiyle, Ayşegül Baldırlı ballı mahmudiye yemeğiyle, Hüseyin Özmen ise hardallı tavuk yemeğiyle yarışmaya katıldı. Seçici kurulun yapmış olduğu değerlendirme sonucunda yiyecek içecek hizmeti bölüm öğrencilerinden Ayşegül Baldırlı ballı mahmudiye yemeği ile tüm rakiplerini geride bırakarak birincilik ipini göğüsledi. İkinci Hüseyin Özmen olurken Şule Gül Özev üçüncü ve Ömer Faruk Songur da dördüncü oldu. 
Yarışmada birinci olan Ayşegül Baldırlı’ya bıçak seti hediye edilirken dereceye giren öğrencilere Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt tarafından plaket verildi. Ayrıca yarışmada Hatuniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ayçin Pala ile Fizik Öğretmeni Leyla Palalı pankek yaparak yarışmaya renk kattılar. 
Hatuniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Yüksel konuyla ilgili yaptığı açıklamada yarışmanın amacının öğrencilere tecrübe kazandırmak olduğunu söyleyerek, “Yarışmayı düzenleyen yiyecek içecek alanı öğretmenlerimiz Dilek Kartal’a, Cemile Göksu’ya, Zekiye Sak'a ve yarışmaya katılan öğrencilerimize teşekkür ederim” dedi. Yarışma günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284