Liege’de Soma’nin Çocuklarina Destek Zamani

Soma’da yasanan felaketin ardindan geride kalan çocuklar ve kadinlar için Türkiye tek yürek oldugu halde Belçika’nin Liege kentindeki Kanuni Sultan Süleyman cami dernegi idari kurulu, kadinlar kolu ile kültür merkezi olarak su anda önemli olan yaralarin hizla sarilmasi için üzerlerine düseni yaparak Soma’nin çocuklarina destek kahvaltisi ve programi düzenledi.

Liege’de Soma’nin Çocuklarina Destek Zamani

Pazar 8 Haziran günü gerçeklesen programa yogun bir katilim oldu. Gerçek bir ziyaretci akinina sahne olan programin düzenlenmesinde emegi geçen yönetim kurulu baskani Osman Aktas, imam Abdusselam Porsnak ile kadinlar kolu baskani Nesrin Ceylan Erginbas, bir pazar sabahi oldugu halde degisik milletlerden çok sayida vatandasin katilmasinin çok anlamli oldugunu ifade ettiler.
Kanuni Sultan Süleyman Cami imami Abdusselam Porsnak yaptigi açilis konusmasinda “Biliyoruz ki, böyle bir felaketin, facia’nin sonuçlarini kabullenmek kolay degil’dir. Yüzlerce çocuk babasiz, 301 kadin esini, anne babalar evlatlarini kaybetti. Felaket sonrasi yaslarina uygun desteklerle öksüz çocuklarin kayip travmasi ve yasina bagli yüklerin hafifletebilinmesi için gerekli olabilecek giderlere katkida bulunabilmek üzere düzenledikleri bu programdan elde edilecek gelirin tamamini Soma’ya devredeceklerini hatirlatti.
Liege Belediye Meclis Üyesi ve Komisyonu Baskani ressam Mehmet Aydogdu’nun da katildigi bu sosyal dayanismaya endeksli faaliyet için “Bu gün burada hem Liege belediye Baskanligi hemde Meclisi adina bulunmaktayim. Her seyden önce, düzenlenen bu program için Liege Kanuni Sultan Süleyman cami dernegini kutlamak isterim. Bütün dünya’da oldugu gibi yasanan facia sonrasi üzüntümüz derindir. Yinede yas sürecinin uzamamasi için her birimize çok is düsüyor. Özelliklede Belçika Liege Türk toplumu olarak bizim de yapmamiz gerekenler var. Benim de bir maden isçisi çocugu oldugumu hiç bir zaman unutamam. Madenci olmanin ne kadar zor bir meslek oldugunu çok iyi bilmekteyim. Yas süreci zordur. Simdi bu ölüm yükünü, bu agir travmayi, onlarin çocuk omuzlarindan alabilmek veya alinabilmesi için neler yapmak veya nasil yardimci olmayi düsünmek zamanidir. Simdi birlik ve beraber olmanin zamandi” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284